*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φιλοσοφικές εξεικονίσεις, αφηγήσεις και σχήματα

23 κείμενα φιλοσοφίας


Συγγραφή: · Διονύσιος Α. Αναπολιτάνος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2019 από "Εκκρεμές"
Σελ.:290 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5076-31-3


Θέμα: "Φιλοσοφία - Θεωρία"

Και η αίσθηση της προσωπικής μας ταυτότητας; Το γεγονός ότι αισθανόμαστε πως υπάρχουμε, ως διαρκούσες (αν και όχι ακριβώς αναλλοίωτες) συνειδήσεις, πού εδράζεται; Πώς γνωρίζουμε ότι είμαστε ακριβώς εμείς, που υπήρχαμε και πριν, και πώς, όχι απλώς προσδοκούμε, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε εμείς οι ίδιοι, που θα υπάρχουμε μετά; Μα το γνωρίζουμε γιατί η μνήμη μας του πριν είναι η μνήμη όχι ενός γενικού και απρόσωπου πριν, αλλά η μνήμη του δικού μας πριν, που χρωματίζεται από το γεγονός ότι είναι προσβάσιμο μόνον από μας τους ίδιους και κανέναν άλλον, ανήκοντας στα περιεχόμενα του μόνου πράγματος που γνωρίζουμε κατ' αποκλειστικότητα, στα περιεχόμενα, δηλαδή, του νου μας. Και το μετά; Μα και το μετά είναι το δικό μας μετά, είναι αυτό που κατ' αποκλειστικότητα προσδοκούμε να υπάρξει, στηριγμένοι στην προσωπική μας, επαγωγικού χαρακτήρα, προθέαση των μελλουμένων να μας συμβούν πραγμάτων. Έτσι, αρθρώνεται αυτό που καλούμε "προσωπική ταυτότητα". Είμαστε εμείς με τα δικά μας πριν, τα δικά μας τώρα (ακόμη και αν η εκάστοτε στιγμιαία ή μη παρουσία τους είναι οντολογικά συζητήσιμη) και τα δικά μας μετά· και όλα αυτά μαζί με το πλούσιο γνωσιακό τους περιεχόμενο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας