*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χούλιο Κορτάσαρ

Η βιογραφία


Έκδοση: Οκτώβριος 2019 από "Κοντύλι"
Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-9661-29-4


Θέμα: "Βιογραφίες - Μαρτυρίες"

Αν οι Αρλτ και Μπόρχες χάρισαν μια καινούργια πνοή ζωής στη λογοτεχνία της Αργεντινής, ο Κορτάσαρ τής έδωσε χαρά, ελευθερία και αυτοπεποίθηση προκειμένου να διερευνήσει τη βαθύτατα μυστηριώδη ανθρώπινη φύση. (…) Θα τον κληρονομήσουν εκατομμύρια αναγνώστες και μια χώρα –η Αργεντινή– που ποτέ δεν τον αποδέχτηκε, επειδή της έπεφτε πολύς.
Οσβάλντο Σοριάνο

Τον αγαπάμε επειδή είναι καλοκάγαθος. Είναι καλοκάγαθος άνθρωπος και πολύ καλός συγγραφέας. Έχει τόσο μεγάλη καρδιά που ο Θεός αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα εξίσου μεγάλο σώμα για να χωρέσει άνετα. Έπειτα συνδύασε τα συναισθήματα με το πνεύμα του Χούλιο. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Χούλιο δεν ήταν μόνο καλός αλλά και δίκαιος άνθρωπος. Όλοι ξέρουμε πόσες θυσίες έχει κάνει για τη δικαιοσύνη. Για τους δίκαιους σκοπούς και για να υπάρχει ομόνοια μεταξύ όλων των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν, ο Χούλιο είναι τρεις φορές καλός. Γι’ αυτό τον αγαπάμε. Τον αγαπάμε οι φίλοι, οι θαυμαστές και οι αδελφοί του. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο μεγαλύτερος αδελφός μας. Μας έχει μάθει, με τις συμβουλές και με τα βιβλία του τα οποία έγραψε για μας, την ομορφιά της ζωής, παρά τον πόνο, το βάρος και την απελπισία. Ο Χούλιο δεν επιθυμεί τέτοιες συμφορές για κανέναν. Και ιδίως για εκείνους που ξέρουν ότι ο συνάνθρωπός μας είναι αδελφός μας. Γι’ αυτό αγαπάμε τόσο πολύ τον Χούλιο.

Χουάν Ρούλφο

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας