*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αρχιτεκτονική μετά το 1889

Με το βλέμμα στο μέλλον


Συγγραφή: ·Jean - Louis Cohen
Μετάφραση: · Πέτρος Μαρτινίδης
Έκδοση: Ιούλιος 2019 από "University Studio Press"
Σελ.:432 (29χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-12-2447-3


Θέμα: "Αρχιτεκτονική"

Η αρχιτεκτονική, επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την επινόηση και την οικοδόμηση του κόσμου, είναι εξ ορισμού στραμμένη προς το μέλλον. Ωστόσο, τα δεδομένα και τα πρότυπα στα οποία οι αρχιτέκτονες επιδιώκουν να βασίσουν τις προτάσεις τους δεν παύουν να τα αναζητούν στο παρελθόν. Αυτή η αντίφαση βρίσκεται στο επίκεντρο των μεταμορφώσεων που γνώρισε η αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα, σε μια περίοδο τεχνικών και κοινωνικών ανατροπών σημαδεμένη από πολεοδομική ανάπτυξη και πρωτόγνωρους κατασκευαστικούς ρυθμούς. Περίοδο, επίσης, κατά την οποία έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι ιστορικές και παραδοσιακές μορφές, σε διαρκή σύγκρουση με τις μοντέρνες.
Ο Jean-Louis Cohen προτείνει γι' αυτή την περίοδο μια ιστορία η οποία, καλύπτοντας όλο τον 20ό αιώνα με αφετηρία τη διεθνή Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, καταλήγει να παρέχει τα απαραίτητα κλειδιά για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών τάσεων στην αρχή του 21ου αιώνα.
Χωρίς να περιορίζεται σε μιαν απλή, γραμμική ανάγνωση των εξελίξεων που μεσολάβησαν, ο συγγραφέας αναλύει όχι μόνο τους μηχανισμούς προώθησης του εκμοντερνισμού αλλά και τις αντίθετες τάσεις, εκείνες που επέμεναν στη συνέχεια.
Αυτό το βιβλίο αναφοράς εξετάζει, σε παγκόσμια προοπτική, το έργο των πιο επιφανών αρχιτεκτόνων αλλά κι εκείνων που μέχρι τώρα θεωρούνταν λιγότερο σημαντικοί. Φωτίζει, έτσι, τον αντίκτυπο που είχαν στην αρχιτεκτονική φαινόμενα όπως οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, η αποικιοκρατία και τα μεγάλα καλλιτεχνικά και πολιτισμικά κινήματα, χωρίς να παραβλέπει τις πιο προσωπικές βιογραφικές ματιές. Με τη συνοδεία ενός πλούσιου υλικού εκατοντάδων σχεδίων, φωτογραφιών, εικόνων από περιοδικά κι αφίσες, πορτρέτα αρχιτεκτόνων, στιγμιότυπα από κινηματογραφικές ταινίες και άλλα ντοκουμέντα, εντάσσει τη ριζοσπαστική εξέλιξη της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας αυτής της περιόδου στο ευρύτερο πλαίσιο της τέχνης, της τεχνολογίας και της κριτικής θεωρίας.
Η σαφήνεια και η ακρίβεια του κειμένου θα γοητεύσουν τους φοιτητές καθώς και αναγνώστες που για πρώτη φορά προσεγγίζουν το θέμα.
Αλλά και το πιο εξοικειωμένο κοινό θα ανακαλύψει σε αυτό νέες ιδέες, άγνωστες σχέσεις και αγνοημένα κτίρια. Η αρχιτεκτονική μετά το 1889, με το βλέμμα στο μέλλον, παρουσιάζει, εύγλωττα και έγκυρα, την πρόσφατη ιστορία του κτισμένου περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε σήμερα.

(2008) Lost Vanguard Found, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2007) Atelier66, Futura

(2006) Λε Κορμπυζιέ, Γνώση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας