*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Υπόδειγματα Γενικού Ενοχικού Δικαίου


Επιμέλεια: · Γιάννης Κ. Καράκωστας
Εισήγηση: · Γιάννης Κ. Καράκωστας
Έκδοση: Νοέμβριος 2019 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:672 (17x24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-622-951-0


Θέμα: "Ενοχικό δίκαιο"

Το έργο Υποδείγματα Γενικού Ενοχικού Δικαίου περιλαμβάνει 73 δικόγραφα που καλύπτουν την ύλη του Γενικού Ενοχικού Δικαίου, συνιστώντας έναν ολοκληρωμένο και πλήρη πρακτικό οδηγό του Ενοχι­κού Δικαίου. Δεκατέσσερις αξιόλογοι νέοι συνάδελφοι, όλοι τους επίλεκτοι της πράξης, επιμελήθηκαν μια σειρά δικογράφων, ήτοι αγωγών, προτάσεων, αιτήσεων, εξώδικων δηλώσεων κ.λπ., που άπτονται της ύλης του Γενικού Ενοχικού και που σχετί­ζονται με υποθέσεις οι οποίες απασχόλησαν τα δικαστήρια. Η ύλη του έργου διαιρείται σε οκτώ (8) ενότητες-κεφάλαια: εκπλήρωση παροχής, ενοχή εις ολόκληρον, ανώμαλη εξέλιξη της ενοχής, απόσβεση ενοχών, αρραβώνας και ποινι­κή ρήτρα, αποζημίωση, συμμετοχή τρίτων στην ενοχή (εκχώρηση, αναδοχή χρέους, σύμ­βαση υπέρ και εις βάρος τρίτου) και ευθύνη (συμβατική και αδικοπρακτική). Κάθε δικό­γραφο συνοδεύεται από επιστημονικές παρατηρήσεις με αναφορές στη θεωρία και την πρόσφατη νομολογία, καθώς και με γενικές κατευθύνσεις για τον τρόπο επίλυσης επι­μέρους ή ανάλογων προβλημάτων, ενώ αναλύονται διεξοδικά και διάφορα δικονομικά ζητήματα, όπως η αρμοδιότητα, η αοριστία, η βάση της αγωγής, το βάρος απόδειξης, οι ενστάσεις, το δεδικασμένο κ.ά. Με τον τρόπο αυτόν ο νομικός της πράξης θα μπορέσει να διεισδύσει εύκολα και γρήγορα στο νομικό ζήτημα που επείγεται να λύσει. Και το βιβλίο αυτό, μαζί με τα υπόλοιπα κυ­κλοφορούντα της σειράς «Υποδείγματα Αγωγών Αστικού Δικαίου», θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο του μαχόμενου δικηγόρου και εν γένει νομικού της πράξης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας