*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στον Χάνδακα, εγώ, η Ματθαία


Συγγραφή: ·Μαρία Χουρδάκη
Έκδοση: Ιούλιος 2019 από "Γαβριηλίδης"
Σελ.:344 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-576-911-6


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Κρήτη, 16ος αιώνας. Η Ματθαία Ασάνη, ένα πρόσωπο υπαρκτό, ζωντανεύει ξανά κάπου ανάμεσα στην ιστορία και στον μύθο για να διηγηθεί τον καιρό της. Την κινούν πάθη που δεν αρμόζουν σε γυναίκες: οι τέχνες, τα γράμματα και τα μυστήρια του κόσμου. Γράφοντας τα απομνημονεύματά της πηγαίνει πίσω στον καιρό της νιότης, όταν θα εγκατασταθεί στον βενετοκρατούμενο Χάνδακα, ήδη κυριευμένη από δέος για την τέχνη της ζωγραφικής καθώς όμως και για την τέχνη της γλώσσας, κρατώντας σφιχτά στα χέρια της ως μόνη της περιουσία δύο βιβλία, μια Οκτώηχο και ένα χειρόγραφο τετράδιο βοτανολογίας, που της υπενθυμίζουν διαρκώς τον μεγάλο σκοπό της ζωής της: να μάθει γραφή και ανάγνωση. Επειδή, για εκείνη, κάθε ανθρώπινη τέχνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αναζήτηση απαντήσεων για το πώς και το γιατί της ζήσης, για την αρχιτεκτονική της οικουμένης, για τη φύση του ανθρώπου. Ο Χάνδακας θα γίνει ο τόπος όπου η Ματθαία θα μπει βαθιά στον κόσμο των τεχνών και των γραμμάτων, μα και ο τόπος όπου θ' ανακαλύψει τις ρίζες της, ο τόπος όπου θα μάθει τι πραγματικά είναι ο άνθρωπος: πόνος και αγάπη, φόβος και συγχώρεση.

(2000) Οικογενειακή ψυχολογία, Leader Books

(2000) Ναρκωτικά, Ιδιωτική Έκδοση

(1995) Ναρκωτικά - πρόληψη, Σύγχρονη Εποχή

(1992) Ναρκωτικά - πρόληψη, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας