*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μικροβία


Συγγραφή: ·Μαρία Καλιαμπέτσου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "Απόπειρα"
Σελ.:249 (23χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-537-278-1


Θέμα: "Νεοελληνικό δοκίμιο "

Μικροβία, εκείνη η ανεπαίσθητη, της καθημερινότητας, που μας περιπαίζει μετά στα όνειρα. Η μικροβία των δρόμων της πόλης, της αναπάντεχης εμπειρίας της μιας στιγμής, του κινηματογραφικού έρωτα, των κεκλεισμένων θυρών, της καταχωνιασμένης απώλειας, της αναπάντεχης εμπειρίας, των απωθημένων, των ενοχών, των όσων αφομοιώνουμε ως fast food χωρίς αντίσταση και των όσων αυθόρμητα εκτοξεύουμε για να αποφορτιστούμε και μας στοιχειώνουν στη συνέχεια. Η μικροβία είναι παντού και πάντα εκεί, σε στενό μαρκάρισμα ερήμην μας, ο αόρατος προβοκάτορας που μας τσιτώνει τα όρια και κολλάει τη μούρη μας στον καθρέφτη της αυτογνωσίας, για να μας δούμε όπως ακριβώς είμαστε, χωρίς καλλωπιστικές παρεμβάσεις και κοινωνικούς καθωσπρεπισμούς.

Μικρόβια, γιατί είναι μικρά, φαινομενικά ανώδυνα, μεταδοτικά, έχουν πολύ σύντομο χρόνο επώασης, δρουν με πυκνή δραστικότητα και απρόβλεπτη μεταδοτικότητα και μπορούν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες σκέψεις ως παρενέργεια, ξυπνώντας βιωματικές εμπειρίες που διαπερνούν τις super ego επιστρώσεις και οξειδώνουν την κάθε αίσθηση ελέγχου. Ως μικρόβια μας υπενθυμίζουν συνέχεια πόσο μικροί και αληθινοί είμαστε και ότι η αντιβίωση είναι πάντα αποκλειστικά και μόνο κατόπιν συνταγής εαυτού.

Όπως και να διαβαστεί ο τίτλος είναι θέμα προσωπικό. Οι εικόνες της συγγραφέα που συνοδεύουν τα κείμενα μπορούν πιθανά να βοηθήσουν και να εμπλουτίσουν το πώς και το τι αντιλαμβάνεται ο καθένας.

(2016) Έρως, mamaya

(2007) 0+ Zeropositive, Ποταμός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας