*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τεκτονική Εγκυκλοπαίδεια

"Cyclopedia of Freemasonry" (Πρωτότυπος τίτλος )

Συγγραφή: ·Ρόμπερτ Μακόι
Μετάφραση: ·Δώρα Στυλιανίδου
Επιμέλεια: ·Ελευθέριος Δρακόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "Εκάτη"
Σελ.:382 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789604082612


Θέμα: "Μεταφυσική"

Στα χέρια σας έφτασε ένας κώδικας Γνώσης. Διαβάζοντάς τον θα παρατηρήσετε πολλές ιστορικές, γλωσσολογικές, μυθολογικές, θρησκειολογικές και άλλες ασυμφωνίες. Αυτό συμβαίνει διότι δεν κρατάτε ένα ιστορικό εγχειρίδιο. Τα δεδομένα που εδώ παρουσιάζονται -τα γεγονότα, τα ονόματα, οι προσωπικότητες, η "ιστορία", η "μυθολογία"- είναι μέρη της Τεκτονικής Γνώσης, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από τις εργασίες των Τεκτόνων. Ένας από τους λόγους που η ιστορική αλήθεια απουσιάζει ή παραποιείται σε αυτό και σε άλλα τεκτονικά εγχειρίδια, είναι διότι στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά αυτό το βιβλίο, οι Τέκτονες των ΗΠΑ επιδίωξαν την καταγραφή και κωδικοποίηση της Τεκτονικής Γνώσης, θέτοντας εκ νέου τα θεμέλια αυτής σε ένα υπερ-ιστορικό πλαίσιο. Έτσι, συνέταξαν, κατά τη συνήθεια της εποχής, εγκυκλοπαίδειες, ώστε να συγκεντρωθούν οι ιστορικές και μυθολογικές πληροφορίες που συγκροτούν την Τεκτονική Παράδοση. Αυτή καθίσταται προσιτή μέσω ειδικών τελετουργιών, η οργανωμένη έκφανση των οποίων ονομάζεται "Τυπικό", όπως και μέσω συζητήσεων και ομιλιών με αναφορές ειδικού συμβολισμού. Καθώς αυτή η Γνώση, στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν τεκμηριώνεται ιστορικά, φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμη στη διαρκή άσκηση της Τεκτονικής Πρακτικής. Σε ό,τι αφορά τις ονομασίες των βαθμών, των αξιωμάτων και των Τυπικών, επιχειρήσαμε την ομοιογένεια μόνο εκεί που αυτή ήταν δυνατή. Πολλοί βαθμοί έχουν πλέον καταργηθεί ενώ άλλοι έχουν αλλάξει όνομα ή θέση στην εξελικτική τους σειρά. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για παράδειγμα, ορισμένα μόνο Συστήματα εφαρμόζονται ενώ άλλα έχουν υποστεί τροποποιήσεις. Στην περίπτωση προσώπων της εβραϊκής μυθολογίας, ακολουθήσαμε πιστά την επιλογή του συγγραφέα, καθώς αυτά αναφέρονται σε στιχομυθίες κατά τη διάρκεια των τεκτονικών εργασιών. Στα χέρια σας, λοιπόν, έχετε έναν κώδικα-εργαλείο και όχι μια ιστορική πηγή. Αυτή όμως είναι η Τεκτονική Πρακτική, κεκαλυμμένη αλλά συνάμα ορατή.
Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου και η παρουσίασή του στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό αφιερώνεται, από την πλευρά του επιμελητή, στη μνήμη τριών φίλων και μεντόρων: Paul Glyn Jones, Αντώνη Λέμη και Γιώργο Παπανδρόπουλο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας