*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το τελευταίο πέταγμα του Φλαμίνγκο


Συγγραφή: · Mia Couto
Μετάφραση: · Νίκος Πρατσίνης
Έκδοση: Ιανουάριος 2020 από "Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός"
Σελ.:324 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2084-4


Θέμα: "Πορτογαλική πεζογραφία (Μοζαμβίκη) - Μυθιστόρημα"

Ένα μυθιστόρημα εξωτικό, αισθησιακό, πνευματώδες, πολιτικό, από τον «πιο πολυμεταφρασμένο σύγχρονο Πορτογάλο συγγραφέα» (El País). «Η αληθινή Αφρική πέρα από την εικόνα που έφτιαξαν οι αποικιοκράτες» (The Guardian).
Σ’ ένα στρατόπεδο του ΟΗΕ στη Μοζαμβίκη, συμβαίνει μια αναπάντεχη τραγωδία: ξαφνικά, διάφοροι κυανόκρανοι εκρήγνυνται. Ο υπολοχαγός Ρίζι αδυνατεί να αναγνωρίσει τους νεκρούς. Ένα πέος που βρίσκεται στην Εθνική Οδό αποτελεί σοβαρό τεκμήριο. Για την ταυτοποίηση καλείται η γνωστότερη πόρνη και διαβόητη μάγισσα της περιοχής, μια και γνωρίζει καλά τα σώματα των στρατιωτών.
Μέσα από σκηνές στις οποίες το κωμικό εναλλάσσεται με το τραγικό, το πραγματικό με το ονειρικό, το παρόν με το παρελθόν, ο Μία Κότου απεικονίζει την πρόσφατη ιστορία της Μοζαμβίκης: την αποικιοκρατία, τον εμφύλιο, τον σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό, την τεράστια ελπίδα που προκάλεσε η ανεξαρτησία, την κατάχρηση της εξουσίας από τους χθεσινούς ήρωες υπό το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας, τον τρόπο που βλέπουν οι ντόπιοι τη Δύση.
Ο Μία Κότου γεννήθηκε το στη Μοζαμβίκη το 1955 (η χώρα τότε ήταν πορτογαλική αποικία) από γονείς Πορτογάλους εξόριστους. Εντάχτηκε στο αριστερό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Μοζαμβίκης και δούλεψε ένα διάστημα σαν δημοσιογράφος στην εφημερίδα της οργάνωσης. Όταν η χώρα έγινε ανεξάρτητη ως λευκός μπορούσε να αποκτήσει την πορτογαλική υπηκοότητα και να γυρίσει στην Ευρώπη, αλλά αρνήθηκε. Σήμερα εργάζεται ως βιολόγος σε ένα νησάκι που λόγω του φυσικού του πλούτου θεωρείται προστατευόμενη περιοχή.
Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Camões, Neustadt και το βραβείο της Νοτιοαμερικανικής Ένωσης Λογοτεχνίας και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Booker.

Η έκδοση συμπληρώνεται με πλήθος πληροφορίες για τη Μοζαμβίκη, την ιστορία και τη λογοτεχνία της, καθώς και με απόσπασμα συνέντευξης του Μία Κότου.
Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε το 2010 στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία João Ribeiro.
Έργο εξωφύλλου: Γιώργος Καζάζης, Ο Γάμος (λεπτ.), 2016

Ένα σοβαρό αλλά όχι σοβαροφανές μυθιστόρημα.

The New York Times

Η αληθινή Αφρική πέρα από την εικόνα από τις εικόνες που έφτιαξαν οι αποικιοκράτες.
The Guardian

Ο Μία Κότου αλλάζει τα χρώματα των συνόρων.
Libération

Ο πιο πολυμεταφρασμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος Πορτογάλος συγγραφέας. Με το προσωπικό του στιλ και το λεξιλόγιο ενώνει Αφρική και Ευρώπη.
El País

Πρωτοποριακή γραφή και βαθύς ανθρωπισμός.
Επιτροπή βραβείου Camões

(2003) Υπνοβάτισσα γη, Αιώρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας