*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οδηγός ανάγνωσης της ιστορίας της φωτογραφίας

ΙΙ. Από τη μεταπολεμική περίοδο έως τις ημέρες μας


Συγγραφή: ·Αντώνης Ζήβας
Έκδοση: Φεβρουάριος 2019 από "Σμίλη"
Σελ.:116 (28χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-6880-98-8


Θέμα: "Φωτογραφία "

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συνέχεια και κατάληξη του πρώτου "Οδηγού Ανάγνωσης της Ιστορίας της Φωτογραφίας". Η συγγραφή του συνολικού πονήματος έχει ως στόχο την προσθήκη στην βιβλιογραφία της φωτογραφίας ενός ολοκληρωμένου αναλυτικού βοηθήματος για την παρακολούθηση της εικαστικής εξέλιξης του μέσου.

Παρά την σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής της, η άμεση και ιδιαίτερα εκτεταμένη χρήση της φωτογραφίας από το επίπεδο του ανειδίκευτου ερασιτέχνη έως αυτό της λόγιας έκφρασης επιφέρει ως αποτέλεσμα την σύσταση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενός εξαιρετικά πολυδιάσταστου εικαστικού πεδίου. Η πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος αυτού δεν γίνεται εύκολα κατανοητή χωρίς την παρουσία μιας αναλυτικής θεώρησης του χρονικού εξέλιξης των φωτογραφικών δράσεων και τάσεων του μέσου, ιδιαίτερα αυτές που τοποθετούνται στην σύγχρονη περίοδό του.

Ένα από τα τυπικότερα χαρακτηριστικά της τρέχουσας φωτογραφικής σκηνής αποτελεί η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών λόγιων οπτικών και προσεγγίσεων, συχνά ασύνδετων ή/και αντιτιθέμενων μεταξύ τους. Στο κείμενο που ακολουθεί έχει αφιερωθεί χώρος στον εντοπισμό σημαντικών τέτοιων εικαστικών τάσεων με στόχο την κατά το δυνατόν ευρύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών του σύγχρονου φωτογραφικού χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική η συχνή αναφορά σε ζωγραφικά, ή γενικότερα εικαστικά ρεύματα, που σχετίζονται άμεσα με ζητήματα οπτικής εξέλιξης της φωτογραφίας, επαληθεύοντας έτσι μια παράδοση συνεχούς διάδρασης μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής σχεδόν από την στιγμή της αναγγελίας της ανακάλυψης του Daguerre.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας