*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εκπαίδευση και πολυπολιτισμικότητα


Συγγραφή: · Ευμορφία Κηπουροπούλου
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2020 από "Επίκεντρο"
Σελ.:248 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789604589883


Θέμα: "Εκπαίδευση"

Κεντρικό θέμα στην ακαδημαϊκή συζήτηση τη σχετική με τις μεταναστευτικές ομάδες και την ένταξή τους στις «νέες πατρίδες» αποτελεί η εθνική ταυτότητα, πυρήνας του βιβλίου. Οι σύγχρονες προσεγγίσεις για το έθνος και την εθνική ταυτότητα είναι το θεωρητικό υπόβαθρο της έρευνας. Βασικά θέματα είναι οι σύγχρονες διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην Ελλάδα και η «κατασκευή» του μειονοτικού λόγου. Το ενδιαφέρον της παρούσας μελέτης εστιάζει στη διά του λόγου (discursive) κατασκευή της ταυτότητας των μεταναστών μαθητών και μαθητριών. Η μελέτη των δεδομένων της έρευνας αναδεικνύει τόσο τη «φαντασιακή ταύτιση» των υποκειμένων με την εθνότητα που κάθε φορά επικαλούνται στα γλωσσικά ρεπερτόρια που χρησιμοποιούν για να μιλήσουν για την αντίστοιχη καταγωγή τους όσο και τη διλημματικότητα που εκφράζουν με τον λόγο τους. Οι περισσότεροι μαθητές και οι περισσότερες μαθήτριες, ως δεύτερης γενιάς μετανάστες, προέρχονται συχνά από πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα και διαπραγματεύονται διαρκώς τις πολλαπλές ταυτότητές τους. Παράγουν νέες φωνές και κατασκευάζουν νέες ταυτότητες μέσω συχνά ανταγωνιστικών λόγων. Στο βιβλίο γίνονται γνωστές οι αφηγήσεις των μεταναστών μαθητών και μαθητριών (εν μέρει και οι ιστορίες τους). Δίνεται, έτσι, «φωνή» στους «άλλους» που συχνά δεν ακούμε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας