*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μην πεις λέξη: Βία και προδοσία στη Βόρεια Ιρλανδία - Η κρυφή ιστορία του ΙRA


Συγγραφή: ·Patrick Radden Keefe
Μετάφραση: ·Κωστής Πανσέληνος
Έκδοση: Μάιος 2021 από "Μεταίχμιο"
Άγνωστο Δέσιμο, ISBN: 978-618-03-2580-5


Θέμα: "Λογοτεχνία άλλων γλωσσών"

Το καθηλωτικό αυτό βιβλίο για την άγρια διαμάχη στη Βόρεια Ιρλανδία και τα επακόλουθά της χρησιμοποιεί την υπόθεση της McConville ως αφετηρία για την ιστορία μιας κοινωνίας κατεστραμμένης από έναν βίαιο ανταρτοπόλεμο, έναν πόλεμο του οποίου οι συνέπειες ποτέ δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Η βάναυση βία έπληξε όχι μόνο ανθρώπους σαν τα παιδιά της McConville, αλλά και μέλη του IRA που πικράθηκαν από μια ειρήνη που υπολειπόταν κατά πολύ του στόχου μιας ενωμένης Ιρλανδίας, και τους άφησε να αναρωτιούνται αν οι σκοτωμοί δεν ήταν δικαιολογημένες πράξεις πολέμου, μα απλοί φόνοι. Από τους ριζοσπάστες και παρορμητικούς τρομοκράτες του IRA όπως η Dolours Price, η οποία, σχεδόν έφηβη ακόμα, ήδη έβαζε βόμβες στο Λονδίνο και στοχοποιούσε σπιούνους για εκτέλεση, στον βίαιο εγκέφαλο του IRA, τον Μπρένταν Χιουζ, γνωστό ως The Dark, στα κατασκοπικά παιχνίδια και τις βρόμικες κομπίνες του Βρετανικού Στρατού, στον Τζέρι Άνταμς, που διαπραγματεύτηκε την ειρήνη αλλά πρόδωσε τους σκληροπυρηνικούς συντρόφους του απαρνούμενος το παρελθόν του στον IRA: τo Μην πεις λέξη παρουσιάζει έναν κόσμο πάθους, προδοσίας, εκδίκησης, και οδύνης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας