*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όταν ο Νάρκισσος συνάντησε τη Διαστροφή...

Διαστροφική νοημοσύνη


Συγγραφή: · Διονύσης Ν. Βαλλιανάτος
Έκδοση: Μάρτιος 2021 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:248 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789600237276


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Ψυχολογία"

Πολύ συχνά, αντικοινωνικά άτομα παρουσιάζουν ποικιλομορφία στη συμπεριφορά τους, με έντονα δραματικά συναισθήματα και τείνουν να αντιδρούν με τρόπο ασταθή, απρόβλεπτο, αλλοπρόσαλλο και απαιτητικό, αποζητώντας έτσι και διεκδικώντας την προσοχή των άλλων. Αυτή η διαστροφική σχέση χαρακτηρίζεται πλέον ως... "μίσος της αγάπης" ή για άλλους ως "αδιαφορία για την αγάπη".
Στην ίδια κοινωνία βλέπουμε επίσης και το "απόκρυφο μίσος" του εκάστοτε θύτη, επειδή δεν παίρνει από το θύμα του -τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας- όλα όσα θα ήθελε. Αυτό το μίσος συνοδεύεται πάντα από μία επιθυμία πλήρους εξόντωσης και ολικής εκμηδένισης του άλλου, παρότι τα κίνητρα αυτού του μίσους είναι ακατανόητα για τους περισσότερους από εμάς. Δεν πρόκειται για αγάπη που μετατρέπεται σε μίσος, αλλά για ζήλια που μετατρέπεται σε μίσος, μέχρι την "άρνηση διαλόγου", που είναι ένας τρόπος για να πει κανείς -χωρίς να το εκφράσει βέβαια με λόγια- ότι ο άλλος δεν τον ενδιαφέρει ή ακόμη ότι... δεν υπάρχει!
Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω σε όλους εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι "η καθημερινή πράξη προσέγγισης και επαφής ενός νέου προσώπου που εισέρχεται στον ιδιαίτερο χώρο μας (σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό, διανοητικό, υπαρξιακό, περιουσιακό κ.λπ.) δεν αφορά πλέον αυτό που του επιτρέπουμε, αλλά αυτό που μπορεί να πάρει, με το να μας εργαλειοποιήσει προς όφελός του".

(2010) ΑμεΑ: Αβεβαιότητα και προοπτικές, Εκδόσεις Παπαζήση

(2008) Αναμνήσεις από το μέλλον, Εκδόσεις Παπαζήση

(2008) Νευροκοινωνιολογία, Εκδόσεις Παπαζήση

(2004) Παραιτούμαι από την αγωνία ν' αγαπάω, Διάστερος Εκδοτική

(2003) Ουτοπία και αναζήτηση, Ιωλκός

(2003) Ένα espresso παρακαλώ, Ιωλκός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας