*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πως να είσαι Επικούρειος

Mια φιλοσοφία για την σύγχρονη ζωή


Συγγραφή: ·Wilson Catherine
Έκδοση: Απρίλιος 2021 από "Θύραθεν"
Σελ.:264 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978 618 5352 09 7


Θέμα: "Φιλόσοφοι, Αρχαίοι Έλληνες"

Scientific American: Είναι δίκιο να περιμένουμε από κάποια που έχει γράψει ένα βιβλίο αυτο-βοήθειας να έχει τα πάντα στη ζωή της υπό έλεγχο;
Wilson: Αυτο-βοήθειας! Εγώ νόμιζα πως έγραψα απλώς ένα β鬬βλίο λαϊκής φιλοσοφίας. Ποιος, εδώ κάτω στην υδρόγειο, έ¬χει τα πάντα στη ζωή του υπό έλεγχο; Όπως όλος ο κόσμος, α¬κόμη πε鬬ραματίζομαι και μαθαίνω.
Όπως επισήμανε ένας κριτικός που αποδοκίμασε την όλη μου προσέγγιση, οι μόνες κυριολεκτικά «αυτο-βοηθητικές» υ¬πο¬δείξεις μου συνοψίζονται σε ελάχιστα πράγματα, όπως το να ξε¬φορ¬τωθείς όλα εκείνα τα πλαστικά μπουκάλια που έχεις μα¬ζέψει στην τουαλέτα σου ... δεν είμαι καθόλου ο τύπος που ᬬ¬ρέ¬σκεται να θέτει κανόνες για τη ζωή.
Οι άνθρωποι πάντως λατρεύουν τους κανόνες. Αν δεν συνέβαινε αυ¬τό, δεν θα είχαμε καν γλώσσα, ούτε τρόπους, ήθη ή μορφές τέ¬¬¬χνης. Και τους αρέσει να διαβάζουν άρθρα και βιβλία με κα¬νό¬νες που υπόσχονται επιτυχία στο τάδε ή στο δείνα εγχεί¬ρη¬μα, όπως σταδιοδρομία ή σχέσεις. Συνή¬θως φαντάζονται πως αυτοί οι κανόνες θα έχουν αποτέλεσμα, σε αντίθεση με συμ¬βου¬¬λές που βασίζονται στην προσεκτική παρατήρηση και σύ¬γκριση μεγάλων ομάδων που έκαναν το Α ή το Β. Η κα¬νο¬νι¬στι¬κή μου προσέγγιση συνεπάγεται κυρίως το να θέτεις στον εαυτό σου ερωτήματα—μεταξύ των οποίων και το ερώ¬τη¬μα, «τι πραγ¬ματικά γνωρίζω επ’ αυτού, είτε εγώ είτε οποιοσδήποτε». Τούτου λεχθέντος, είμαι πρόθυμη να μάθω κατά πόσο βοηθά κάποιον η ανά¬λυ¬σή μου στο κεφάλαιο “Πρόσεχε τον έ¬ρω¬τα!”, και έχω μερικές ελπίδες για τις στρατηγικές του εμ¬φο¬ρού¬μ嬬νου από τη φρόνηση ηδονισμού στο κεφάλαιο “Επιστή¬μη και Σκεπτικισμός”, όπως και για το κεφάλαιο σχετικά με την επι¬κού¬¬ρεια πשּׁλι¬τική θεωρία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας