*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τσουάγκ Τσι - Ο Διδάσκαλος Τσουάγκ


Μετάφραση: · Σωτήρης Χαλικιάς
Έκδοση: Ιούνιος 2021 από "Ίνδικτος"
Σελ.:432 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-518-484-1


Θέμα: "Φιλοσοφία, Κινεζική"

«Δεν μιλάς, δεν σιωπάς: το έσχατο της συζήτησης!» Ο σοφός ασκεί τη διδασκαλία του δίχως λέξεις: «Όποιος ξέρει, δεν μιλάει – όποιος μιλάει, δεν ξέρει».
Ο,τι επιχειρείται με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο στα διάφορα Βιβλία του Τσουάγκ Τσι είναι, κυρίως, η άρνηση της συμβατικής σημασίας των λέξεών του, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμεύσουν στην απεικόνιση του αντιθέτου απ᾽ ο,τι συνήθως εννοείται με αυτές (το άσχημο, για παράδειγμα, ως ύψιστη ομορφιά, το χαμηλό ως υπέρτατο ύψος).
Χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο ο Τσουάγκ Τσι παρουσιάζει στον έκπληκτο συνομιλητή του το μεγαλείο του Ταό: «Ο Τογκ Κουό Τσι ρώτησε τον Τσουάγκ Τσι: “Ο,τι αποκαλούμε Ταό, που βρίσκεται;” Είπε ο Τσουάγκ
Τσι: “Βρίσκεται παντού”. Είπε ο Τογκ Κουό Τσι: “Προσδιόρισέ το περισσότερο!” Είπε ο Τσουάγκ Τσι: “Βρίσκεται σ᾽ αυτό εδώ το μυρμήγκι”.
Είπε (ο Τογκ Κουό Τσι): “Τόσο χαμηλά;” Είπε (ο Τσουάγκ Τσι):
“Βρίσκεται σ᾽ αυτά τα λίγα χορτάρια”. Είπε (ο Τογκ Κουό Τσι): “Ακόμη πιο χαμηλά;” Είπε (ο Τσουάγκ Τσι): “Σ᾽ αυτά εδώ τα κεραμίδια”. Είπε (ο Τογκ Κουό Τσι): “Πιο χαμηλά όσο γίνεται;” Είπε (ο Τσουάγκ Τσι): “Στο κάτουρο και στα σκατά”».


Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας