*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αιρετικά Δοκίμια στη Φιλοσοφία Της Ιστορίας


Συγγραφή: · Jan Patocka
Μετάφραση: · Φώτης Τερζάκης
Έκδοση: Ιούνιος 2021 από "Επέκεινα"
Σελ.:264 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9786185207366


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες"

Δεν είναι δύσκολο να προσεγγίσουμε αυτές τις σελίδες, εξαιρετικά πρωτότυπες και κατά τόπους ερεθιστικές, που ανιχνεύουν τη σχεδόν παράλληλη έναρξη στη δυτική Ευρώπη της πολιτικής, της φιλοσοφίας και της ιστορίας. Η αδιαχώριστη μοίρα αυτών των τριών διαστάσεων της ευρωπαϊκής ανθρωπότητας στην πραγματικότητα συνιστά το πιο εμφανές νήμα που διατρέχει τη δέσμη αυτών των κειμένων. Εδώ ξανασυναντάει κανείς τον τόνο τής Ανθρώπινης κατάστασης και των Πηγών τού ολοκληρωτισμού τής Χάννα Άρεντ• και πέραν του ίδιου τόνου, μια κοινή θεματική: το ότι η πολιτική είναι πάντα διαφορετικής τάξεως από την οικονομική διαχείριση ή την προβολή των ανθρώπων στην εργασία• το ότι το τέλος τής πολιτικής δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ζωή χάριν της ελευθερίας, όχι η ζωή χάριν της επιβίωσης ή έστω της ευμάρειας• το ότι ο πολιτικός άνθρωπος είναι ως τέτοιος ιστορικό ον κατά το ότι, σε τελευταία ανάλυση, η ιστορία είναι μάρτυρας της υλοποίησης της ελευθερίας σε μια δημόσια σφαίρα η οποία ανοίγεται από την ελευθερία και για την ελευθερία• τέλος, το ότι η φιλοσοφία είναι ελεύθερη σκέψη που επικεντρώνεται στους όρους δυνατότητας της πολιτικής και της ιστορίας, όπως γνωρίζουμε από τον καιρό τής Πολιτείας τού Πλάτωνα και των Ηθικών και των Πολιτικών τού Αριστοτέλη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας