*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η πρόκληση του μετανάστη

Στέφανος Ροζάνης - Ο Ξένος ως "άλλος"


Συγγραφή: · Vilém Flusser
Μετάφραση: ·Ρεβέκκα Πέσσαχ
Έκδοση: Ιούλιος 2021 από "Ηριδανός"
Σελ.:153 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789603354741


Θέμα: "Φιλοσοφία, Νεότερη"

Ο Vilem Flusser έχει δείξει ότι: η πράξη του αυτο-καθορισμού φέρει σταθερά το ανθρώπινο υποκείμενο μπροστά σε μια κρίση, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο αυτοκαθορισμός απαιτεί από το ανθρώπινο υποκείμενο να διαφοροποιηθεί από κάποιους άλλους, να διακριθεί έναντι κάποιων άλλων. «Αυτό το οποίο απαιτείται», διατείνεται ο Flusser, «είναι να εξευρεθεί κάποιος ο οποίος να είναι υπεύθυνος για την κρίση. Έχοντας βρεθεί, οι μάζες μπορούν στη συνέχεια να επιτεθούν στον ένοχο [...] διότι ένοχοι είναι εκείνοι που διαφοροποιούνται από τη μάζα. Και μόλις η διαφορά επανεγκαθίσταται, η ταυτότητα καθίσταται για ακόμη μια φορά πιθανή».

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας