*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εισαγωγή στη μουσική παιδαγωγική. θεωρητικό και βιωματικό μέρος

Με αφορμή ένα τραγούδι... Δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες


Συγγραφή: ·Ειρήνη Νικολάου
Έκδοση: Μάιος 2021 από "Γρηγόρη"
Σελ.:284 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-612-322-1


Θέμα: "Μουσική" "Παιδαγωγική"

Είναι καλά τεκμηριωμένο σήμερα ότι το όφελος που λαμβάνει το παιδί και ο μελλοντικός ενήλικας από μια δημιουργική μουσική εκπαίδευση, όχι μόνο δεν περιορίζεται στη μουσική του καλλιέργεια και στην ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων, αλλά πρωτίστως επικεντρώνεται, στην καλλιέργεια της φαντασίας, στη συναισθηματική και κοινωνική του ανάπτυξη, καθώς και στη βελτίωση των γνωστικών του δεξιοτήτων.
Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί μία εισαγωγή στη Μουσική Παιδαγωγική και απευθύνεται στους/στις μουσικούς παιδαγωγούς και στους/τις εκπαιδευτικούς της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποψηφίους/ες και εν ενεργεία. Διακρίνεται σε δύο μέρη, το Θεωρητικό και το Βιωματικό. Στο πρώτο μέρος αναπτύσσονται τα ζητήματα που αφορούν το θεωρητικό κομμάτι της Μουσικής Παιδαγωγικής. Παράλληλα με το θεωρητικό πλαίσιο, πραγματοποιείται η κατάθεση σύγχρονων προτάσεων και ιδεών, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί στην πράξη και αφορούν τη μουσική εκπαίδευση.
Με αφορμή πρωτότυπα τραγούδια, ασκήσεις και οργανικές συνθέσεις στο Βιωματικό (δεύτερο) μέρος, προτείνονται δραστηριότητες μσυσικής ακρόασης, εκτέλεσης και δημιουργίας, οι οποίες αποτελούν τους τρεις βασικούς άξονες του τρόπου μουσικής έκφρασης. Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών, αποτελεί η πολυδιάστατη προσέγγιση των μαθημάτων μουσικής, ώστε οι μαθητές/τριες να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη και αισθητική για την κατανόηση της μουσικής, τόσο ως ακροατές όσο και ως εκτελεστές και δημιουργοί.
Με στόχο τη σύνδεση του λόγου, της μουσικής, των εικαστικών και της δραματικής έκφρασης, έντεκα από τα τραγούδια ενοποιούνται θεματικά, δημιουργώντας ένα μουσικό παραμύθι. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να το παρουσιάσουν ως μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου αφηγούνται τα κείμενα, τραγουδούν και δραματοποιούν τα τραγούδια.
Το σύγγραμμα συνοδεύεται από ηλεκτρονικό φάκελο που περιέχει το πρωτότυπο μουσικό υλικό του βιβλίου για τη διευκόλυνση της μελέτης και την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή παρτιτούρες πρωτότυπων τραγουδιών του βιβλίου, με επεξεργασία για δίφωνη χορωδία και μικρά μουσικά σύνολα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας