*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στον καιρό της Λιλιπούπολης

Η βιογραφία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής


Συγγραφή: ·Γιώργος Ι. Αλλαμανής
Έκδοση: Μάιος 2022 από "Τόπος"
Σελ.:352 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789604994106


Θέμα: "Ραδιοφωνικά προγράμματα"

Πρώτα οι υποθέσεις εργασίας. Μετά η εξαντλητική τεκμηρίωση. Τέλος, η μνήμη των ζωντανών: οι δεκάδες συνεντεύξεις. Η προσήλωση σ' αυτή την Αγία Τριάδα προηγήθηκε της συγγραφής αυτού του βιβλίου.
Είναι αποτέλεσμα μιας δημοσιογραφικής έρευνας του Γιώργου Ι. Αλλαμανή που κράτησε πέντε χρόνια (2016-2021) και φωτίζει την εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη», «την καλύτερη παιδική εκπομπή που έγινε ποτέ για μεγάλους». Την επανατοποθετεί στο ιστορικό πλαίσιο του Τρίτου Προγράμματος επί Μάνου Χατζιδάκι (1975-1982), ακτινογραφώντας προσδοκίες και αυταπάτες της Μεταπολίτευσης.
Την ακολουθεί βήμα βήμα στους διαδρόμους και στα στούντιο του πρώτου ορόφου της ΕΡΤ, στον Μαγεμένο Αυλό, στους λαβύρινθους της εξουσίας, στον ιδιωτικό και δημόσιο λόγο. Αντλεί ανέκδοτα περιστατικά, φωτογραφίες και ντοκουμέντα (ανάμεσά τους, ποιήματα της Μαριανίνας Κριεζή που δεν πρόλαβαν να γίνουν λιλιπουπολιτικά τραγούδια και 73 χαμένα επεισόδια) για το αλλοτινό ραδιοφωνικό θαύμα. Ξανασχεδιάζει το αποτύπωμά της στη συλλογική μνήμη.
Διαβάζεται με τέμπο allegro con spirito σαν χάρτινο ντοκιμαντέρ που απευθύνεται σε ευφυείς αναγνώστες. Ιδίως σε όσους ξέρουν τη Λιλιπούπολη γιατί αγαπάνε τα τραγούδια της. Τους αποκαλύπτει όσα δεν ξέρουν: ένα ολόκληρο σύμπαν, την τοιχογραφία μιας αναγεννησιακής χατζιδακικής εποχής.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας