*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χειμωνιάτικες συνταγές από την κοινότητα


Συγγραφή: ·Glück Louise
Μετάφραση: · Χάρης Βλαβιανός
Έκδοση: Μάιος 2022 από "Στερέωμα"
Σελ.:104 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5617-09-7


Θέμα: "Αμερικανική ποίηση"

Το δέκατο τρίτο βιβλίο της Λουίζ Γκλικ είναι από τις πλέον υποβλητικές ποιητικές της συλλογές, από εκείνες που σε κατατρύχουν. Όπως στη συλλογή Η άγρια ίρις έτσι και εδώ, υπάρχει μια χορωδία, μια συνήχηση φωνών – όμως εδώ οι ομιλητές είναι εντελώς ανθρώπινοι, φασματικοί και ταυτόχρονα αρχαίοι. Οι Χειμωνιάτικες συνταγές από την κοινότητα είναι μουσική δωματίου, μια πρόσκληση σ’ εκείνο το προνομιούχο βασίλειο που είναι αρκετά μικρό ώστε να ακούγεται κάθε μεμονωμένο όργανο –dolente– με τη μελωδική του γραμμή να παρατείνεται, και στη συνέχεια να μεταφέρεται ζωηρά στο επόμενο όργανο –animoso– και συνάμα αρκετά μεγάλο ώστε να περιέχει μια ολόκληρη ζωή, τα ασύλληπτα δώρα και τις απώλειες των γηρατειών, τα παιχνιδάκια που κουδουνίζουν στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ένα παρατημένο διαβατήριο, τα συστατικά ενός αναζωογονητικού σάντουιτς μέσα στον χειμώνα, την ευφρόσυνη παρουσία του ήλιου η λαμπρότητα του οποίου είναι ευθέως ανάλογη με το σκοτάδι του.
"Πέρα από τον σύνθετο συναισθηματικό τόνο αυτών των ποιημάτων, το στοιχείο που τα καθιστά τόσο ευανάγνωστα είναι η αφηγηματική ροή –η μία εικόνα διαδέχεται την άλλη σε μια πειστική, συνειρμική διαδοχή– και ο ευέλικτος ελεύθερος στίχος της Γκλικ, αυτής της έξοχης μαστόρισσας της λυρικής αφήγησης."

William Doreski, Harvard Review
"Ένας στοχασμός για την απώλεια και τη θλίψη, αλλά και για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ένας οδικός χάρτης με βάση τον οποίο μπορούμε να ξεδιπλώσουμε και να αναδιαμορφώσουμε τη ζωή μας. Η Λουίζ Γκλικ μας προσφέρει αυτόν τον οδηγό όπως πρόσφεραν στην ανθρωπότητα τα δώρα τους, από την εποχή που χαρίστηκε η γλώσσα στον άνθρωπο, οι ποιητές και οι φιλόσοφοι."

Mandana Chaffa, The Chicago Review of Books
"Ένα βιβλίο αναζωογονητικά έτοιμο να αντιμετωπίσει τις αβεβαιότητες και τις ανησυχίες που πυροδοτεί η σημερινή κατάσταση της ανθρωπότητας, όπου οι προβλέψεις για το συλλογικό μας μέλλον εναλλάσσονται μεταξύ τρομακτικού και ανεξιχνίαστου… Η ανάγνωση του τελευταίου ποιητικού βιβλίου της Γκλικ είναι μια ευφραντική εμπειρία, όπως είναι πάντα η ανάγνωση της μεγάλης ποίησης."

Troy Jollimore, The Washington Post

"Τα ποιήματα της συλλογής αυτής διαθέτουν τη στοχαστική δύναμη και τη λυρική χάρη των χαϊκού. Αρχίζουν από μεγάλο βάθος και καταδύονται ακόμα βαθύτερα, παρ’ ότι είναι απλά και προσιτά σαν ένα μεσοδυτικό καλοκαίρι. Ένα λαμπρό, τρομακτικό στη διαύγειά του, βιβλίο."

William Logan, The New Criterion

(2021) Η άγρια ίρις, Στερέωμα

(2021) Πιστή και ενάρετη νύχτα, Στερέωμα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας