*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διηγήματα


Συγγραφή: · Heinrich von Kleist
Μετάφραση: ·Θοδωρής Δασκαρόλης
Έκδοση: Ιούνιος 2022 από "Αντίποδες"
Σελ.:296 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5267-59-9


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Διήγημα"

«Όλα αυτά τα διηγούνταν τώρα συγκινημένη στον Χ嬬¬ρώνυμο και όταν τέλειωσε, του έδωσε το αγόρι για να το φιλήσει. – Ο Χερώνυμο το πήρε και το χάιδ嬬ψε με ανείπωτη πατρική χαρά και, όπως το άγνωστο πρόσωπό του έκανε το παιδί να κλάψει, του σφράγ鬬-σε το στόμα με ατέλειωτα φιλιά. Στο μεταξύ έπεσε η πιο όμορφη νύχτα, γεμάτη λεπτά, υπέροχα αρώματα, τόσο ασημένια και γαλήνια όπως μόνο ένας ποιητής θα την ονειρευόταν. Παντού σ’ όλη τη ρεματιά, κάτω απ’ τη λάμψη του φεγγαρόφωτου, είχαν κουρνιά¬¬σει άνθρω¬¬ποι κι ετοίμαζαν μαλακά στρώματα από φύ묬¬¬¬λα και βρύα για ν’ αναπαυθούν ύστερα από μια τόσο βᬬ¬¬¬¬σανιστική μέρα. Και οι ταλαίπωροι θρηνούσαν ακό¬-μα: άλλος γιατί είχε χάσει το σπίτι του, άλλος για τη γυ¬¬¬ναίκα του και το παιδί του, άλλος γιατί τα ’χε χάσει όλα. Έτσι ο Χερώνυμο κι η Γιοζέφα χώθηκαν σ’ ένα μέ¬¬¬ρος με πυκνούς θάμνους για να μην π鬬¬κρά¬¬νουν τους άλλους με τους μύχιους αλαλαγμούς της καρδιάς τους. Βρή¬¬καν μια φουντωτή ροδιά, που άπλω¬¬¬νε μακριά τους κλώνους της, γεμάτους αρωματ鬬κούς καρπούς· και το αηδόνι στην κορφή της τραγουδού¬¬¬σε το μεθυστι¬κό τρᬬ-γούδι του.3 Ο Χερώνυμο πήρε στην αγκαλιά του τη Γιοζέφα κι εκείνη στη δική της τον μ鬬-κρό Φί¬¬λιππο και όλοι μαζί τυλιγμένοι στην κάπα του Χ嬬¬ρώ¬¬νυμο κά¬¬¬θισαν στη ρίζα της ροδιάς να ξαποστάσουν. Η σκιά του δέντρου, που τη διαπερνούσε εδώ κι εκεί το φως, πέ¬¬¬ρᬬσε από πάνω τους και τραβήχτηκε μᬬκριά, και το φεγγάρι χλώμιαζε κιόλας μπροστά στο ρό¬¬¬δινο της αυγής, προτού τους πάρει ο ύπνος. Γιατί δεν είχαν τ嬬λειω¬¬μό αυτά που είχαν να πουν· για κήπους μοναστηριών και φυλακές και για το τι τράβηξε ο ένας για χάρη του άλλου· και ήταν πολύ συγκινημένοι, όταν σκέφτονταν τι βάσανα έπρεπε να ’ρθουν στον κόσμο για να νιώσουν εκείνοι ευτυχισμένοι.»

Χάινριχ φον Κλάιστ, «Ο σεισμός στη Χιλή»,
Διηγήματα, σελ. 73-74

(2012) Είκοσι χρόνια, Νήσος

(2010) Μίχαελ Κόλχαας, Ερατώ

(2009) Κλασικοί γερμανοί ποιητές, Λεξίτυπον

(2008) Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ, Γράμματα

(2006) Η Μαρκησία Ο, Το Ποντίκι

(2005) Αμφιτρύων, Νεφέλη

(2005) Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ, Εκδόσεις Πατάκη

(2000) η σπασμένη στάμνα , Σχολή Μωραΐτη. Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας

(1996) Κούκλες και παιχνίδια, Άγρα

(1996) Οι μαριονέτες, Άγρα

(1991) 4 νουβέλες, Άγρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας