*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Αλμπίνα και τα αντρόσκυλα

"Albina y los Hombres-Perro" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: ·Alexandro Jodorowsky
Μετάφραση: · Αχιλλέας Κυριακίδης
Έκδοση: Μάιος 2022 από "Bibliotheque"
Σελ.:152 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5577-41-4


Θέμα: "Ισπανόφωνη πεζογραφία (Χιλή) - Μυθιστόρημα" "Φανταστική λογοτεχνία"

Όταν δεν υπάρχει τέλος, αλλάζει η ψυχοσύνθεσή σου. Τίποτα δε σε βιάζει πια να κάνεις πράγματα· η οκνηρία, από αμάρτημα αναγορεύεται αρετή· το παρόν δεν είναι πια ατίθασο και σου χαρίζει την ξέγνοιαστη ηρεμία του· και την ελπίδα, άχρηστη πια, τη διώχνεις απ’ την ψυχή σου, μαζί με το φόβο. Αφού έχεις εξασφαλίσει την ατέρμονη ζωή, το μόνο που αποζητάς είναι να κοιμάσαι για να βρίσκεις το όπιο που είναι τα ευτυχισμένα όνειρα.
Η αυτοϊκανοποίηση είναι προτιμότερη από μια φορτική συνουσία. Η αποπλάνηση, όταν δεν συνοδεύεται από καμιά θανάσιμη αγωνία, καταντάει αγγαρεία. Ένα αυστηρό, μακρύ φόρεμα, μαύρο και φαρδύ, και μια μαντίλα στο κεφάλι εξομοιώνουν όλες τις γυναίκες. Δεν έχει καμία διαφορά αν θα παντρευτείς τη μία ή την άλλη, κι αυτό γίνεται μόνο όταν απαιτείται μια εγκυμοσύνη για να καταλάβεις την κενή θέση που άφησε κάποιος γέροντας. Βλέπετε, λοιπόν, γιατί πετούσα τα καπέλα μου στη θάλασσα κι ήθελα να κάνω τάφο μου τα κύματα; Ζωή χωρίς θάνατο δεν είναι ζωή!

Τοποθετημένο σε μια μικρή πόλη στη βόρεια Χιλή, της οποίας η ηρεμία θα αλλάξει με την άφιξη της αμνησιακής, γιγαντιαίας Αλμπίνα, της οποίας ο αισθησιασμός μεταμορφώνει τους άντρες σε μια αχαλίνωτη αγέλη. Σε αυτό το υπέροχο μυθιστόρημα φαντασίας, η πεζογραφία του Γιοντορόφσκι προχωρά με έναν σχεδόν κινηματογραφικό ρυθμό, χάρη στον οποίο, ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να περάσει το αδύναμο φράγμα που χωρίζει το καθημερινό από το υπέροχο. Οι μεταμορφώσεις που θα υποστούν όλοι οι χαρακτήρες περικλείουν ένα μυστήριο που θα αρχίσει να αποκαλύπτεται, με αριστοτεχνικό τρόπο. Ποια είναι η Αλμπίνα και από πού προέρχεται; Ένα μυθιστόρημα μεταλλάξεων όπου το λευκό προηγείται του θανάτου και φέρνει στο φως την αναγέννηση.

(2023) Το ινκάλ, Anubis

(2007) Το έπος των Μεταβαρόνων 3: Άγκναρ ο προπάππους, Ελευθεροτυπία

(2005) Το Ίνκαλ του φωτός, Μαμούθ Comix

(2005) Το μαύρο Ίνκαλ, Μαμούθ Comix

(2005) Ελεεινός ιδιωτικός ντετέκτιβ κατηγορίας Ρ, Μαμούθ Comix

(2003) Αντίο πατέρα, Μαμούθ Comix

(2003) Το έπος των Μεταβαρόνων 1: Όθων ο προπάτορας, Ελευθεροτυπία

(2003) Το έπος των Μεταβαρόνων 2: Ονωράτα η προ-προγιαγιά, Ελευθεροτυπία

(2002) Ο καμπούρης άγγελος, Μαμούθ Comix

(2000) Η πέμπτη ουσία, Μαμούθ Comix

(1999) Η πέμπη ουσία, Μαμούθ Comix

(1999) Η ανωμαλία, Μαμούθ Comix

(1999) Αυτό εκεί πάνω, Μαμούθ Comix

(1999) Αυτό εκεί κάτω, Μαμούθ Comix

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας