
*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 12,00 €
Θεσσαλονίκης χαλκεία και χαλκεύματα
μυθ-Ιστορίες
Συγγραφή: · Λένα Καλαϊτζή - Οφλίδη · Σίμος Οφλίδης
Επιμέλεια: ·Νατάσα Κάντζα
Έκδοση: Ιούλιος 2022 από "Ιανός"
Σελ.:320 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5646-08-0
Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία"
Είκοσι έξι μυθ-Ιστορίες από την εποχή του προστάτη των χαλκιάδων Ηφαίστου έως και τις μέρες μας, «ένας αναστοχαστικός περίπατος των flâneurs συγγραφέων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ορίζεται από την πάνω πλατεία Αριστοτέλους και περιλαμβάνει την αποκάλυψη της Ρωμαϊκής Αγοράς, την αρχαία και εν πολλοίς ανεξερεύνητη Μεγαλοφόρο και, με κεντρικό σημείο αναφοράς την Παναγία των Χαλκέων, τις παλαιότερες και σύγχρονες αστικές κυψέλες που βρίσκονται γύρω της και περικλείονται από τις οδούς Εγνατία, Ίωνος Δραγούμη, Κασσάνδρου και Ιασωνίδου. Εκεί όπου χτυπάει από πάντα η καρδιά της πόλης και συναντιέται το μακρινό χτες με το σήμερα.
Ιστορίες παρωχημένες και σύγχρονες, αληθινές ή επινοημένες, συναντιούνται απλά, αλλού συγκρούονται, εκπλήσσουν η μία την άλλη, διασταυρώνουν ξίφη, ξύνουν παλιές πληγές, προσεύχονται μαζί για το κοινό μέλλον».
Το έργο στο εξώφυλλο είναι του Νίκου Μαστερόπουλου (1948-2003): «Decorative composition», 1994, σμάλτο πάνω σε χαλκό, 86 x 120,7 εκ.
(2024) Νικόλαος Μαστερόπουλος: Ψηφίδες από το βίο και το έργο του, Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ
(2009) Λίαν προσεχώς, Σύγχρονοι Ορίζοντες
(2001) Τρία για την Τροία, Παρατηρητής
(2001) Ο έρωτας τρώγεται με το κουκούτσι, Σύγχρονοι Ορίζοντες
(1998) Δυτικά της Σαλονίκης, στις παράγκες με τους κύκνους, Παρατηρητής
(1996) Τα καραγκιόζικα της Θεσσαλονίκης, Παρατηρητής