*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το μαύρο φως

"La luz Negra" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: ·Maria Gainza
Μετάφραση: ·Σοφία Λαζαρίδου
Έκδοση: Μάιος 2022 από "Λέμβος"
Σελ.:176 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5413-26-2


Θέμα: "Ισπανόφωνη πεζογραφία (Αργεντινή) - Μυθιστόρημα"

Το Μαύρο Φως είναι ένα μυθιστόρημα για πλαστογράφους και παραχαράκτες, με πραγματικούς χαρακτήρες που μοιάζουν φανταστικοί. Η αφηγήτρια, μια κριτικός τέχνης που εργαζόταν για μια εκτιμήτρια έργων τέχνης από τα χέρια της οποίας περνούσαν πλαστά έργα, διηγείται μια αλλόκοτη ιστορία, αν και προειδοποιεί: «Μην περιμένετε ονόματα, στατιστικά στοιχεία, ημερομηνίες. Το λογικό μού διαφεύγει, μόνο μια αόριστη ατμόσφαιρα παραμένει ανάμεσα στα δάχτυλά μου, ουσιαστικά είμαι μια ιμπρεσιονίστρια της παλιάς σχολής. Επιπλέον, μετά από όλα αυτά τα χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο είμαι πλέον υποψιασμένη. Είμαι ιδιαίτερα καχύποπτη με τους ιστορικούς που, με τα ακριβή στοιχεία και τις ξερές υποσημειώσεις τους, ασκούν απαίσιους εξαναγκασμούς στον αναγνώστη. Του λένε: ‘Αυτό έγινε έτσι’. Σε αυτό το σημείο της ζωής μου εκτιμώ τις ευγένειες, προτιμώ να μου λένε: ‘Υποθέτουμε ότι έγινε έτσι’ ».
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για τη ζωή και την τέχνη, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση, την πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, για όσα έχουν βιωθεί και για όσα έχουν ειπωθεί: μια αιφνιδιαστική, αινιγματική και εξελισσόμενη αφήγηση που σαγηνεύει και αιχμαλωτίζει. Μετά τις διθυραμβικές κριτικές για Το οπτικό νεύρο, η Μαρία Γκάινσα χρησιμοποιεί και πάλι τον κόσμο της ζωγραφικής ως σημείο εκκίνησης και επιδεικνύει για άλλη μια φορά το ασυνήθιστο ταλέντο της σε ένα έργο που μαγνητίζει.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας