*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 5,94 €
Αρτώ / Βαν Γκογκ
Συγγραφή: ·Ιόλη Φιλουμένη Ανδρεάδη ·Άρης Ασπρούλης
Έκδοση: Νοέμβριος 2022 από "Κάπα Εκδοτική"
Σελ.:44 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-628-210-2
Θέμα: "Γαλλικά θεατρικά έργα "
Βρισκόμαστε στο Παρίσι, το 1947. O Αντονέν Αρτώ εμφανίζεται σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Η διάλεξη που πρόκειται να πραγματοποιήσει έχει τίτλο «Βαν Γκογκ, ο αυτόχειρας της κοινωνίας». Όλη η καλή κοινωνία του Παρισιού έχει κατακλύσει τον χώρο για να τον ακούσει. Ο Αρτώ υπερασπίζεται με πάθος μια ιδέα: η αυτοκτονία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είχε τους εκτελεστές της.
Στο θεατρικό αυτό έργο ο Αρτώ κρύβεται πίσω από ένα προσωπείο για να μιλήσει για τον εαυτό του. Είναι το προσωπείο του Βαν Γκογκ, τον οποίο ούτως ή άλλως ο Αρτώ θαύμαζε πολύ και ταυτιζόταν μαζί του. Αυτό το στοιχείο, το ότι ο ήρωας φανερώνει σταδιακά επί σκηνής τον εαυτό του εκπροσωπώντας συνεχώς κάποιον άλλον και ποτέ μιλώντας για τον ίδιο, αποτελεί το βασικό δραματουργικό σχήμα του έργου.
Το έργο Αρτώ / Βαν Γκογκ γράφτηκε το 2015 και αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας των θεατρικών έργων –Οικογένεια Τσέντσι (2015), Κόκκαλο (2022)– που δημιούργησαν η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης με αφορμή τη ζωή και το έργο του ρηξικέλευθου και πρωτοπόρου καλλιτέχνη και διανοητή του 20ού αιώνα Αντονέν Αρτώ, και κυκλοφορούν από την Κάπα Εκδοτική.
(2025) Ο μελαγχολικός εργάτης, Κάπα Εκδοτική
(2025) Όσα παίρνει ο άνεμος, Κάπα Εκδοτική
(2024) MANOLIS / Καρδιά σε τέσσερις χορδές, Κάπα Εκδοτική
(2022) Κόκκαλο, Κάπα Εκδοτική
