*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγκώμιο των εικόνων


Συγγραφή: ·Régis Debray
Μετάφραση: ·Ευάγγελος Δ. Νιάνιος
Έκδοση: Ιούνιος 2022 από "manifesto"
Σελ.:96 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5698-00-3


Θέμα: "Γαλλικό δοκίμιο" "Εικόνες"

Άθεοι και πιστοί, αν ξεφύγαμε από τα αναμασήματα της καλλιγραφικής εξύμνησης του Θεού, κατά πώς κάνουν οι μουσουλμάνοι, το οφείλουμε σε αυτούς τους "βυζαντινούς" για τους οποίους λέμε ελαφρά τη καρδία ότι συζητούσαν για το φύλο των αγγέλων. Χάρις στη δική τους σχολαστικότητα, η ασκητική φλόγα δεν έκαψε τη Δύση".
Ο Ρεζίς Ντεμπρέ σε συνέντευξή του το 2003, με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Ιερή φωτιά, δήλωσε: "Μπορούμε να στηριχτούμε στον Διαφωτισμό, όμως αυτός περιλαμβάνει και σκοταδισμό, προσπαθώντας να αποκλείσει το ανορθολογικό από τη λογική. Όμως η λογική περιλαμβάνει το ανορθολογικό στοιχείο. Ο σκοταδισμός του Διαφωτισμού συνίσταται στο να θεωρεί τη θρησκεία ως μορφή σκοταδισμού, αγυρτείας και εξαπάτησης, να καταγγέλλει την αφέλεια της θρησκευτικότητας. Ο Ζιλιέν Γκρακ είχε δίκιο όταν μιλούσε για έναν αιώνα "που κατανοεί τα πάντα, αλλά δεν προβλέπει τίποτα".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας