*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα κάστρα της βιομηχανίας. Expo_2022

Δίγλωσσο Λεύκωμα έκθεσης


Επιμέλεια: ·Πρόδρομος Νικηφορίδης · Ελένη Ανδρέου
Έκδοση: Μάιος 2022 από "Ιανός"
Σελ.:80 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5646-07-3


Θέμα: "Αρχιτεκτονική" "Λευκώματα"

Κυκλοφορεί το λεύκωμα της έκθεσης «Τα κάστρα της Βιομηχανίας. Expo_2022». Πρόκειται για μια συνέκδοση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και των εκδόσεων IANOS.
Η έκθεση συγκέντρωσε 30 βραβευμένες συμμετοχές σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και είχε στόχο την ανάδειξη της σημασίας των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την προαγωγή του αστικού πολιτισμού και την ανάδειξη της παρουσίας αρχιτεκτονικών προτάσεων και απαντήσεων στα θέματα διαχείρισης σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων. Η έκθεση συνόδευε το Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής «Τα κάστρα της Βιομηχανίας», το οποίο διεξήχθη από το ΤΕΕ/ΤΚΜ υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με χρυσό χορηγό το ΤΜΕΔΕ, ενώ χορηγοί ήταν οι: ΤΙΤΑΝ, ALUMIL, DOPPLER, THE MONTERNIST, ΕΥΑΘ & ΕΔΑΘΕΣΣ και υποστηρικτές οι: Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Υπουργείο Εσωτερικών, ΣΒΕ, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνικό Icomos & TICCIH. Σε αρκετές πόλεις μεγάλα ανενεργά βιομηχανικά συγκροτήματα έχουν ενταχθεί στη ζωή της πόλης μέσω της επανάχρησης. Πολλά όμως παραμένουν ανενεργά έχοντας υποστεί μεγάλες φθορές και κινδυνεύοντας από ανεπανόρθωτες βλάβες. Το συνέδριο είχε στόχο να διερευνήσει θέματα που αφορούν στην καταγραφή, τεκμηρίωση και διαχείριση σημαντικών ανενεργών βιομηχανικών συγκροτημάτων και κτιρίων που σήμερα αποτελούν στοιχεία μνήμης. Ακόμα, επεδίωξε να αναδείξει το συσχετισμό με ζητήματα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας και αναζήτησε συνέργειες, τρόπους και μεθόδους που θα επαναφέρουν αυτά τα συγκροτήματα στην καθημερινή μας ζωή. Η διοργάνωση του συνεδρίου θέλησε να ενθαρρύνει το επιστημονικό έργο, που μέσα από την έρευνα και τις προτάσεις του μπορεί να φωτίσει τον συσχετισμό του θέματος με ζητήματα εκπαίδευσης, καθώς και με το κοινωνικό πεδίο μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 56 εισηγήσεις σχετικές με τις τέσσερις θεματικές ενότητές του. Το βιβλίο των πρακτικών του συνεδρίου «Τα κάστρα της Βιομηχανίας» κυκλοφόρησε σε συνέκδοση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και των εκδόσεων IANOS.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας