*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απ' το μάτι της βελόνας

Αρχείο ελλειπτικών παρορμήσεων


Συγγραφή: · Αντώνης Μπαλασόπουλος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Εκδόσεις Ενάντια"
Σελ.:84 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-86073-3-0


Θέμα: "Νεοελληνικό δοκίμιο "

Η επανέκδοση του πρώτου βιβλίου του Αντώνη Μπαλασόπουλου «Απ’ το μάτι της βελόνας: αρχείο ελλειπτικών παρορμήσεων» αποτελεί μία σημαντική εκδοτική πρόταση.

Ο Αντώνης Μπαλασόπουλος, ανασηκώνει το προσωπικό του βλέμμα και προτείνει έναν νέο χώρο πέρα από τον καθημερινό ορίζοντα. Με όπλο την ακονισμένη και διαλεκτική του σκέψη επανασυστήνει το όραμα ενός νέου μη-τόπου, ενεργοποιεί το συναίσθημα και τον νου τού αναγνώστη και τον κάνει συμμέτοχο της ανάγκης δημιουργίας ενός νέου συνεκτικού αφηγήματος.

Με αυτό το πρώτο βιβλίο του ο Μπαλασόπουλος δεν συστήθηκε απλώς στα ελληνικά γράμματα, μα υπογράμμισε, ήδη από το 2011, πως το δοκίμιο μπορεί να επεκταθεί και να συμπληρωθεί ως είδος, εφόσον ο δημιουργός του τολμά να σταθεί στο όριο της λογοτεχνικής πρόζας και της προσωπικής σκέψης.

Η τέχνη του Αντώνη Μπαλασόπουλου εδράζεται στην ευρύτητα της παρατήρησής του, αναδεικνύει τη συνεκτικότητα του πραγματικού και εστιάζει το βλέμμα της, παράλληλα στο εφήμερο της ύπαρξης, καθώς και στη μεγάλη ιστορική εικόνα.

(2022) Νέα Αγγλία, Ζήτρος

(2011) Το βιβλίο των μικρών συλλογισμών, Γκαλερί Astra

(2010) Χώρες της θεωρίας, Μεταίχμιο

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας