*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ενηλικίωση της Ευρώπης

"Europe's Coming of Age" (Πρωτότυπος τίτλος στα ελληνικά)

Συγγραφή: ·Λουκάς Τσούκαλης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:272 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-221-985-0


Θέμα: "Οικονομία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση είχε ως τώρα πολλές επιτυχίες και πολλές αποτυχίες, με το ευρώ και το Brexit να αποτελούν χαρακτηριστικά αντίστοιχα παραδείγματα. Παρά τις όποιες αστοχίες, η ΕΕ αποκτά όλο και περισσότερες λειτουργίες και περισσότερα μέλη, φτάνοντας πλέον στο στάδιο της πολιτικής ενηλικίωσης.
Σε αυτό το βιβλίο, ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο ειδικούς στα ευρωπαϊκά θέματα παρέχει μια ευρύτατη και διαυγή αποτίμηση του πώς η ΕΕ έγινε αυτό που είναι σήμερα και των βασικών προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τώρα οι Ευρωπαίοι. Σε αυτές περιλαμβάνονται η αναζήτηση μιας κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, που θα απαιτήσει επίσης μια πιο συμμετρική διατλαντική σχέση. η αναζήτηση της δημοκρατίας πέρα από το εθνικό κράτος. κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς. η εξέλιξη του ευρώ σε ένα πλήρως αναπτυγμένο νόμισμα. Υψηλότερος βαθμός αυτονομίας στην υψηλή τεχνολογία. και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία.
Το διακύβευμα κατά τον Τσούκαλη είναι αν η ΕΕ μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική εξουσία σε έναν πολυπολικό, εξαιρετικά ασύμμετρο και ολοένα πιο ασταθή κόσμο και κατά πόσο μπορεί να βρει μια λειτουργική σχέση μεταξύ παγκόσμιων αγορών και κοινωνικών συμβολαίων – διακύβευμα υψηλό, όχι μόνο για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη σε παρακμή, μια Ευρώπη που περιθωριοποιείται δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί θεμελιώδη συμφέροντα και αξίες, όπως την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών της. Αλλά και ο κόσμος ολόκληρος θα είχε να ωφεληθεί πολύ από τη νηφάλια επιρροή μιας περιφερειακής δύναμης που λειτουργεί με βάση την ευρεία συναίνεση και τον συμβιβασμό. Τον δρόμο θα πρέπει να δείξουν οι πρόθυμες και ικανές χώρες.
Αυτό το τολμηρό και φιλόδοξο βιβλίο, που βασίζεται σε εκτεταμένη εμπειρία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ευρώπης και για τις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις του καιρού μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας