*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Film music

Μικρή εισαγωγή στην κινηματογραφική μουσική

"Film music. A very short introduction" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Kathryn Kalinak
Μετάφραση: · Έφη Μακροπούλου
Επιμέλεια: ·Βαρβάρα Καρζή
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Fagotto"
Σελ.:200 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-6685-97-2


Θέμα: "Μουσική" "Κινηματογράφος "

Σε αυτή την περιεκτική, σαφή και απόλυτα συναρπαστική επισκόπηση της κινηματογραφικής μουσικής, η Kathryn Kalinak, μία από τις εξέχουσες αυθεντίες σε αυτό το αντικείμενο, παρουσιάζει στους αναγνώστες σημαντικούς συνθέτες και μουσικά είδη αλλά και σύγχρονες θεωρητικές έννοιες για το πώς και το γιατί λειτουργεί η κινηματογραφική μουσική.
Σε όλο το βιβλίο υιοθετεί μια παγκόσμια οπτική, εξετάζοντας την κινηματογραφική μουσική στην Ασία και στη Μέση Ανατολή, όπως και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σημαντικές συνεργασίες μεταξύ σκηνοθετών και συνθετών –για παράδειγμα, του Alfred Hitchcock με τον Bernard Herrmann, του Akira Kurosawa με τον Fumio Hayasaka, του Federico Fellini με τον Nino Rota– διερευνώνται εξονυχιστικά, το ίδιο και οι συχνά παραμελημένες πρακτικές της εποχής του βωβού κινηματογράφου.
Όπως τονίζει η Kalinak, η κινηματογραφική μουσική μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, από το να εδραιώσει μια διάθεση μέχρι να αποσαφηνίσει σημεία της πλοκής και να προκαλέσει συναισθήματα που γίνονται μόνο αμυδρά αντιληπτά μέσα από τις εικόνες.
Το βιβλίο αυτό ρίχνει φως στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους η κινηματογραφική μουσική πετυχαίνει αυτές τις διεργασίες και ωθεί τους αναγνώστες να σκεφτούν λίγο πιο βαθιά και κριτικά την επόμενη φορά που θα καθίσουν σε μια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα και η μουσική θα δυναμώσει ξαφνικά καθώς η δράση ξεδιπλώνεται στην οθόνη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας