*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Ο τραγουδιστής των Ελλήνων


Συγγραφή: ·Γιώργος Π. Παπαδάκης
Επιμέλεια: · Ζώης Μπενάρδος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Δρόμων"
Σελ.:776 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-694-562-5


Θέμα: "Μουσική" "Τραγουδιστές - Ελλάς"

Ένα βιβλίο σταθμός στο έργο του κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή. Μια αναλυτική προσέγγιση σε κάθε σημείο της πορείας του Γρηγόρη Μπιθικώτση, συνεργασίες με συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, καθώς και αναλυτική παρουσίαση όλων των τραγουδιών. Φωνητικές αναλύσεις επιλεγμένων τραγουδιών του, ώστε να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης –πέραν των γνωστών γενικών περιγραφών και ιμπρεσσιονιστικών λόγων– πού έγκειται η μοναδικότητα αυτής της ανεπανάληπτης φωνής. Παρουσίαση όλων των δίσκων, με αναλυτικές περιγραφές, αποσπάσματα από συνεντεύξεις ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί του, μαρτυρίες και άλλα ανέκδοτα αποσπάσματα, αρχειακού υλικού.
Επίσης παρουσιάζονται διαγραμματικά, στατιστικά στοιχεία από όλο το έργο του μεγαλοφυούς ερμηνευτή (είδη ρυθμικής, συνθέτες, στιχουργοί, τραγούδια ανά δεκαετία κ.λπ.), ενώ κατηγοριοποιείται όλη η θεματολογία των τραγουδιών του. Επίσης παρουσιάζεται η συνθετική πλευρά του καλλιτέχνη, ενώ μέσα από ολόκληρες συνεντεύξεις, αλλά και αποσπάσματα από παλαιές δηλώσεις του ιδίου, δίδεται μια ολοκληρωμένη εικόνα της δικής του προσέγγισης μέσα στα χρόνια.
Ακόμα, μέσα από εκτενή αποσπάσματα συνομιλιών του τραγουδιστή με τον συγγραφέα, προσφέρεται στο κοινό η δυνατότητα να γίνει αντιληπτή καλύτερα, η ανθρώπινη πλευρά της προσωπικότητάς του: του θυμόσοφου, αλλά και του σκεπτόμενου ανθρώπου, που με το έργο του, οριοθέτησε την εποχή του και το ελληνικό τραγούδι με μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο, καθιστώντας τον, ως τον επιδραστικότερο ερμηνευτή, όλων των εποχών, στη ελληνική μουσική σκηνή του εικοστού αιώνα.

(2023) Δεκαπέντε βήματα προς την άβυσσο, Μωραΐτης Εκδόσεις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας