*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η μουσική στο κεφάλι μου

7 φανταστικές ιστορίες


Συγγραφή: · Δημήτρης Βανέλλης
Έκδοση: Μάρτιος 1996 από "Δίαυλος"
Σελ.:147 (21χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7140-89-3


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Αφήγημα"

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή επτά μικρών διηγημάτων από τον κόσμο του φανταστικού, ιδιαίτερα καλογραμμένα και πλούσια, κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα καλό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Και δεν είναι μόνο επιστημονική φαντασία σε τεχνοκρατικά πλαίσια αλλά μπλέκει μέσα και η φιλοσοφία και η μεταφυσική. Έτσι το "γερονήσι" είναι ένα καθαρά μεταφυσικό διήγημα για την φύση του θανάτου και της θεότητας, το "δόντι του δράκου" είναι περισσότερο τεχνοκρατικό, με κοινωνικές παραμέτρους. Που υπάρχουν πιο πλούσιες περιγράφοντας έναν οργουελικό κόσμο στο "η μουσική στο κεφάλι μου". Ο "Χρονοναυαγός" έχει επικίνδυνα πολλές επιρροές (ακόμη και σε εκφράσεις) από Σίλβερμπεργκ. Οι εξωγήινοι υπάρχουν στον "κυματόκοσμο" σε μια περίεργη και μελαγχολική σχέση τους με τους γήινους ενώ αναφορές στη βουντού - αλλά σε μεταφυσικότερη βάση έχει το "Έλενα στην κουπαστή"... Ένα ευχάριστο, καλογραμμένο βιβλίο με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας