*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα σημαντικότερα πρόσωπα της δυτικής φιλοσοφίας και οι ιδέες τους


Συγγραφή: ·Lesley Levene
Μετάφραση: · Γιώργος Λαμπράκος
Έκδοση: Μάρτιος 2022 από "Οκτώ"
Σελ.:187 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5077-50-1


Θέμα: "Φιλοσοφία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Οι φιλόσοφοι µπορεί να κάνουν τη ζωή να ακούγεται περίπλοκη, είτε αναρωτιούνται αν ένα δέντρο που πέφτει εξακολουθεί να κάνει θόρυβο αν δεν υπάρχει κανείς γύρω για να το ακούσει είτε δηλώνουν ότι µια αληθής πρόταση είναι ψευδής. Είναι όµως η φιλοσοφία πραγµατικά τόσο περίπλοκη όσο µπορεί µερικές φορές να φαίνεται;
Το ανά χείρας βιβλίο, γραµµένο µε προσιτό και διασκεδαστικό ύφος, αφαιρεί τον φόβο από τη φιλοσοφία, µας βοηθά να εκτιµήσουµε την αξία της και δείχνει πώς οι τρόποι µε τους οποίους σκεπτόµαστε, µαθαίνουµε, διαφωνούµε, ψηφίζουµε, ακόµα και διασκεδάζουµε, έχουν τις ρίζες τους στη φιλοσοφική σκέψη.
Από τον Ηράκλειτο, τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη, µέχρι τον Ντεκάρτ, τον Κίρκεγκορ, τον Μαρξ, τον Σαρτρ και τον Ντεριντά, το βιβλίο παρουσιάζει την εξέλιξη των σηµαντικότερων φιλοσoφικών ιδεών, παραθέτοντας τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες µέσα στις οποίες αναπτύχθηκαν, καθώς και βιογραφικές πληροφορίες που φωτίζουν τη διανοητική εξέλιξη του κάθε στοχαστή. Καλύπτει δυόµισι χιλιάδες χρόνια φιλοσοφικής σκέψης και αποτελεί έναν κατατοπιστικό οδηγό για τις σηµαντικότερες προσωπικότητες της δυτικής φιλοσοφίας και τις ιδέες τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας