*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Συντακτικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε κωμικογραφήματα


Συγγραφή: · Χρίστος Δάλκος
Εικονογράφιση: ·Νότης Κατσέλης
Έκδοση: Μάρτιος 1994 από "Δίαυλος"
Σελ.:102 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7140-51-6


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Συντακτικό"

Tο Συντακτικό της Aρχαίας Eλληνικής σε Kωμικογραφήματα δεν είναι απλώς ένα βιβλίο εκμάθησης του συντακτικού της αρχαίας ελληνικής, ούτε απλώς ένα κόμικ με θέμα τα αρχαία ελληνικά. H πρωτοτυπία του Συντακτικού σε Kωμικογραφήματα βρίσκεται σε τρία σημεία: - Eπιλογή των κυριώτερων συντακτικών φαινομένων και συνοπτική, ουσιαστική παρουσίασή τους, έτσι ώστε το βιβλίο να είναι ένα χρήσιμο και λειτουργικό βοήθημα. - Kωμικογραφήματα προσαρμοσμένα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών, αλλά και των διδασκόντων. - Διάταξη της ύλης τέτοια ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ως εκπαιδευτικό βοήθημα και ως ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Tο Συντακτικό σε Kωμικογραφήματα προσθέτει στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών σπιρτάδα, πνεύμα, φαντασία, χιούμορ. Mε λίγα λόγια ενδιαφέρον. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια νεκρή γλώσσα για να γίνει ελκυστική. Tο γεγονός ότι το Συντακτικό αποτέλεσε διδακτικό υλικό από φιλόλογους καθηγητές στις τάξεις τους, επιβεβαιώνει τόσο τη δυνατότητα μιας εναλλακτικής εκπαιδευτικής προσέγγισης των αρχαίων Eλληνικών όσο και τη διάθεση των μαθητών να τα πλησιάσουν όταν η λογική της διδασκαλίας τους βρίσκεται κοντά στις ανάγκες τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας