*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο κινέζικος γραπτός χαρακτήρας ως ποιητικό μέσο


Συγγραφή: ·Ernest Francisco Fenollosa
Μετάφραση: ·Μιλτιάδης Οικονόμου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Εκάτη"
Σελ.:148 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-408-323-7


Θέμα: "Ποίηση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Σύμφωνα με την παλαιά θεωρία για τη φύση του κινεζικού γραπτού χαρακτήρα (την οποία ακολούθησαν ο Pound και ο Fenolossa), ο χαρακτήρας αυτός είναι ιδεογραμματικός – μία τυποποιημένη εικόνα του πράγματος ή της έννοιας που αντιπροσωπεύει. Η αντίπαλη θεωρία (που κυριαρχεί σήμερα στους διάφορους μελετητές) υποστηρίζει ότι οι χαρακτήρες έχουν μία εικονική προέλευση που πρέπει να αναχθεί στους προϊστορικούς χρόνους, μία προέλευση που έχει συσκοτιστεί ωστόσο, αν εξαιρέσει κανείς τις πολύ απλές περιπτώσεις, και ότι οι Κινέζοι συγγραφείς, όταν γράφουν, δεν έχουν κατά νου αυτό το πρωτότυπο εικονικό νόημα.
Το κατά πόσον ο Pound προχώρησε στη μελέτη του βασισμένος σε λανθασμένες αρχές παραμένει ένα ακαδημαϊκό ζήτημα. Ας αφήσουμε τους «ψείρες» να παραμιλούν. Εμείς, χάρη στην αντίληψη του Pound για την ουσιαστικά ποιητική φύση του κινεζικού χαρακτήρα, όπως γράφεται ακόμη και σήμερα, έχουμε κερδίσει μία σημαντική διεύρυνση της εικονοποιητικής τεχνικής στην ποίηση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας