*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αισθητική της μουσικής


Συγγραφή: ·Γιάννης Βουλιουρής
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Αρμός"
Σελ.:258 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-615-580-2


Θέμα: "Μουσική" "Αισθητική"

Η μουσική κατέχει μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις άλλες τέχνες. Μας παρουσιάζεται με το πιο αιθέριο και άϋλο μέσον, που είναι ο ήχος. Και δεν εκφράζει τίποτε το συγκεκριμένο και χειροπιαστό, παρά μόνο αφηρημένα νοήματα και απροσδιόριστες ιδέες. Παρ’ όλα αυτά, ή ίσως ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, η μουσική, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τέχνη, έχει την ικανότητα να εισχωρεί με τη μεγαλύτερη ευκολία στις ρίζες της ανθρώπινης ψυχής και να δημιουργεί ένα άμεσο αντίκτυπο στον εσωτερικό μας κόσμο.
Τι είναι αυτό που μας λέει η μουσική, που το νοιώθουμε τόσο έντονα, και που όμως μας είναι απελπιστικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να το εκφράσουμε με λόγια; Πως μπορούν οι ήχοι να μας μιλούν για πράγματα που δεν μπορούν να το κάνουν οι λέξεις; Κρύβουν κάποιο βαθύτερο νόημα ή απλώς μας γοητεύουν με τη δεξιοτεχνική τους μορφή; Και ποια είναι, εν τέλει, η πνευματική προσφορά της μουσικής στον άνθρωπο;
Ξεκινώντας από γενικές σκέψεις και δεδομένα για την έννοια της Τέχνης, η “Αισθητική της Μουσικής” αποσκοπεί στο να εξετάσει τέτοιου είδους ερωτήματα, να διατυπώσει θεωρίες και να προτείνει απαντήσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας