*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεωρία της μουσικής εκμάθησης για νεογένηττα και παιδιά μικρής ηλικίας


Συγγραφή: ·Edwin E. Gordon
Μετάφραση: ·Αλέξανδρος Ηλιόπουλος
Επιμέλεια: ·Χριστίνα Σωτηρίου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Πεδίο"
Σελ.:224 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-635-535-6


Θέμα: "Μουσική" "Παιδική ηλικία"

Ποια περίοδο θεωρείτε σημαντική για την πρώτη επαφή με τη μουσική για τα παιδιά σας; Πριν τη γέννηση, όταν το βρέφος είναι ημερών, όταν είναι έξι μηνών ή μεγαλύτερο;
Ερωτήματα σημαντικά στα οποία απαντά το βιβλίο του πρωτοπόρου καθηγητή μουσικοπαιδαγωγού Edwin Gordon. Εκκινώντας από την παραδοχή ότι η χρονική περίοδος από τη γέννηση έως την προσχολική ηλικία είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του έμφυτου μουσικού δυναμικού του παιδιού, ο Gordon διατυπώνει τη σημαντική Θεωρία της Μουσικής Εκμάθησης.
Σύμφωνα με τη θεωρία του, η μουσική μπορεί να διδαχθεί με τους ίδιους μηχανισμούς με τους οποίους μαθαίνεται η μητρική γλώσσα, που είναι βαθιά επηρεασμένη από το μουσικό περιβάλλον όπου ζει το παιδί, από την πρώιμη παιδική ηλικία. Πρωταρχικός στόχος της μεθόδου είναι η εκπαίδευση των παιδιών στην έννοια της ακουστικότητας μέσω μελωδικής και ρυθμικής αγωγής.
Φιλοδοξώντας να ανοίξει νέους δρόμους σε σχέση με την αναγκαιότητα της μουσικής «έκθεσης» των παιδιών, το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς, καθηγητές μουσικής, παιδαγωγούς της πρώιμης παιδικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών και μουσικών τμημάτων αλλά και γονείς, που θέλουν να καλλιεργήσουν νέες οπτικές μουσικής εκπαίδευσης σε αυτή τη νεαρή ηλικιακή ομάδα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας