*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι δια βίου μουσικές ενασχολήσεις και οι εμπειρίες μου


Συγγραφή: ·Θεόδωρος Ε. Ακρίδας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2022 από "Εκδόσεις Γράμμα"
Σελ.:128 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5516-56-7


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Μουσική"

Ως προοίμιο θα’ θελα να αναφέρω περιληπτικώς τα εξής: Ως τρίτης γενιάς θεράπων του όλου φάσματος των μουσικών μας παραδόσεων, τις υπηρετώ ανιδιοτελώς και ανυστεροβούλως από την παιδική μου ηλικία. Είναι τα ιδανικά μου, τα οποία ουδέποτε διανοήθηκα να τα εμπορευτώ. Απεναντίας, υπηρετώντας τα ιδεολογικώς, συνήθως είχα μεγάλο προσωπικό κόστος. Ουδέποτε επιδίωξα να δρέψω δάφνες και να διεκδικήσω τίτλους, θώκους και οφφίκια. Οι τίτλοι «μουσικολόγος – πρωτοψάλτης», που καθιερώθηκαν στο όνομά μου, μου αποδίδονταν υπό πάντων, ένεκα των υπηρεσιών μου ως δεξιού ψάλτου, σε μητροπολιτικούς και καθεδρικούς ναούς, καθώς και της πληθώρας των μουσικολογικών δημοσιεύσεων και της εκπόνησης και έκδοσης μουσικολογικών πραγματειών και μελοποιητικών έργων. Τονίζοντας κάποτε στον αείμνηστο Κατσιφή ότι δεν είχα τη δυνατότητα για σπουδές και – φυσικά – δεν έχω αποκτήσει τίτλους, ο γέρων Κατσιφής μου απάντησε: «Δεν απόκτησες τυπικούς, αλλά κατέκτησες επαξίως ουσιαστικούς τίτλους με τις τόσες δραστηριότητες και προσφορές σου». Τέλος πάντων, με τις δραστηριότητές μου αυτές απλώς, θεραπεύω κάποιες εσώψυχες ανάγκες μου, θέτοντας υπεράνω όλων την σωστή υπηρέτηση της μουσικής μας ως επιστήμης, τέχνης και παράδοσης, αυστηρώς προσηλωμένος στα παραδεδομένα και καθιερωμένα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας