*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το αλφαβητάρι των ψαριών

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και δεν σου έχουν πει για τα ψάρια


Συγγραφή: ·Γιώργος Τσώνης
Εικονογράφιση: ·Νότης Κατσέλης
Έκδοση: Ιούνιος 1999 από "Δίαυλος"
Σελ.:223 (12χ8), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-531-075-9


Θέμα: "Ψάρια"

Πόσοι σταθήκατε αμήχανοι στο ψαράδικο ή στην ψαροταβέρνα μη ξέροντας τι είναι αυτό που φιλοξενείται στη βιτρίνα, πόσοι πιάσατε ένα χάρι και δεν το αναφέρατε στην παρέα επειδή δεν ξέρατε τι πιάσατε, αλλά και πόσοι απ'' αυτούς που τα αναγνωρίζουν δεν έχουν αναρωτηθεί τι περισσότερο θα μπορούσαν να μάθουν γι'' αυτά. Αθόρυβοι και διακριτικοί οι κάτοικοι των θαλασσών έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, τη δική τους ξεχωριστή γοητεία. Στο Αλφαβητάρι των Ψαριών από τις Εκδόσεις Δίαυλος παρουσιάζονται συνοπτικά τα πάντα για την εμφάνιση, τις συνήθειες και τη ζωή των πιο χαρακτηριστικών κατοίκων των ελληνικών θαλασσών. Κολιοί και σκουμπριά, μπαρμπούνια και κουτσομούρες, θράψαλα και καλαμάρια, κυδώνια και γυαλιστερές. Μαζί με τα ψάρια παουσιάζονται οι καρχαρίες και τα σκυλόψαρα, οι αγαθοί φυσητήρες, τα πανέξυπνα δελφίνια αλλά και τα πεντανόστιμα μαλακόστρακα και τα όμορφα μαλάκια που δίνουν όμορφα κοχύλια για τις οικιακές συλλογές. Ακόμα, ακολουθεί τα περισσότερο απειλούμενα θαλάσσια είδη που τόσο πολύ χρειάζονται προσοχή: η θάλασσια χελώνα καρέτα, η μεσογειακή φώκια και ο φοβερός ψαράς, ο αιωρόγλαρος, ένα θαλασσοπούλι που αντιπροσωπεύει τον ξεχασμένο κόσμο των βραχονησίδων του Αιγαίου όπου ζει και τρέφεται. Εκτός από την περιγραφή και την εικονογράφηση των χαρακτηριστικότερων ειδών στις ελληνικές θάλασσες παρουσιάζεται το περιβάλλον και οι συνήθειες καθενός ξεχωριστά, η μέθοδος ψαρέματος και ασφαλώς ο τρόπος μαγειρέματός τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας