*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η επική μάχη του ίντερνετ των πραγμάτων


Συγγραφή: ·Bruce Sterling
Μετάφραση: ·Μιχάλης Δασκαλάκης-Γιόντης
Επιμέλεια: ·Ilan Manouach
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Τοποβόρος εκδόσεις Εξαρχείων"
Σελ.:48 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5771-05-8


Θέμα: "Αμερικανικό δοκίμιο"

«Ένα ψυγείο που µιλάει µε την τοστιέρα σου, είναι άχρηστο. Ένα ψυγείο που µιλάει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου είναι άλλο θέµα». Το Internet of Things (IoT), η αλλιώς Ίντερνετ των Πραγµάτων, δεν έχει σχέση µε λευκές συσκευές και υλικά αγαθά όπως ηλεκτρικές σκούπες, αθλητικά όργανα µετρήσεων και αλατιέρες που κυριολεκτικά συνδέονται στο ίντερνετ. Το τυπικό ποιηµατάκι του IoT για το έξυπνο, οµιλητικό ψυγείο της αναγνώστριας, είναι ένα παραµύθι. Είναι σαν την υπόσχεση για ένα οµιλόν κοτόπουλο σε κάθε κατσαρόλα. Με πολιτικούς όρους, η σχέση της ανα- γνώστριας µε το Ίντερνετ των Πραγµάτων δεν είναι δηµοκρατική. Δεν είναι καν καπιταλιστική. Είναι κάτι καινούργιο. Είναι ψηφιακή φεουδαρχία που εξυπηρετεί τα συµφέροντα των τεχνολογικών τιτάνων που βρίσκονται σε έναν διαρκή επικό πόλεµο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας