*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ένας φεμινισμός της απο-αποικιοποίησης

"Un féminisme décolonial" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: ·Françoise Vergès
Μετάφραση: ·Γιώργος Προδρόμου
Επιμέλεια: ·Ilan Manouach
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Τοποβόρος Εκδόσεις Εξαρχείων"
Σελ.:144 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5771-04-1


Θέμα: "Γαλλικό δοκίμιο" "Φεμινισμός"

Εδώ και αρκετό καιρό βλέπουμε πως ο φεμινισμός έχει μετατραπεί σε αντικείμενο οικειοποίησης από τις ίδιες αυτές δυνάμεις που επιδιώκει να αποδιαρθρώσει. Σ’αυτό το επιδραστικό μανιφέστο, η Françoise Vergès ισχυρίζεται πως οι φεμινίστριες δεν θα‘πρεπε να γίνονται συνένοχες στον καπιταλισμό, τον ρατσισμό, την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό: έχει έρθει πια ο καιρός να πολεμήσουμε ενάντια σ’αυτό το σύστημα που δημιούργησε τους αφέντες μας, που έχτισε τις φυλακές και αστυνομεύει τα σώματα των γυναικών. Το βιβλίο Ένας φεμινισμός της απο-αποικιοποίησης εμπλέκεται στις κεντρικές συζητήσεις που αφορούν τον φεμινισμό σήμερα: από τον Ευρωκεντρισμό και τη λευκότητα, μέχρι την εξουσία, τη συμπερίληψη και τον αποκλεισμό. Εμβαθύνοντας στις φεμινιστικές και αντιρατσιστικές ιστορίες, η Vergès αποτιμά την παρακαταθήκη του σύγχρονου ακτιβισμού, των κινημάτων και των αγώνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών του #metoo και της Γυναικείας Απεργίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας