*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λεξικό χρησικτησίας

"Toward a Lexicon of Usership" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Stephen Wright
Μετάφραση: ·Μαρίζα Παγκάλου ·Δήμητρα Κονδυλάτου
Επιμέλεια: ·Ilan Manouach
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Τοποβόρος Εκδόσεις Εξαρχείων"
Σελ.:112 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-86580-5-9


Θέμα: "Αμερικανικό δοκίμιο"

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις λέξεις ως εργαλεία από αμνημονεύτων χρόνων αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρούμε αυτό που περιγράφεται ως µια ευρεία χρησιολογική στροφή σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Με την άνοδο του δικτυωμένου πολιτισμού, οι χρήστες έχουν κληθεί να παίξουν έναν βασικό ρόλο ως παραγωγοί πληροφορίας, νοήματος και αξίας, διαλύοντας τη μακροχρόνια αντιπαλότητα μεταξύ της κατανάλωσης και της παραγωγής. Δυστυχώς, οι ίδιες οι λέξεις και οι έννοιες, τις οποίες κάποιος θα μπορούσε να «χρησιμοποιήσει» για να ονοματίσει και να αποσαφηνίσει πρακτικές προσανατολισµένες προς την χρήση, δεν είναι άμεσα διαθέσιμες. Καμία πραγματική αυτοκατανόηση της σχεσιακής και διαλεκτικής κατηγορίας της χρησικτησίας δεν θα είναι δυνατή, έως ότου εκσυγχρονιστεί το υπάρχον εννοιολογικό λεξικό, επαναπροσδιορίζοντας τους παραµεληµένους όρους και τρόπους της χρήσης που παραμένουν εν ενεργεία κάτω από τη σκιά της νεωτεριστικής κουλτούρας των ειδικών.

(2003) Θεολογίες, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2003) Μανώλης Μπαμπούσης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας