*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Αφροδίτη σε δύο πράξεις


Συγγραφή: ·Saidiya Hartman
Μετάφραση: · Αλέξης Ιωαννίδης ·Γιώργος Προδρόμου
Επιμέλεια: ·Ilan Manouach
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Τοποβόρος Εκδόσεις Εξαρχείων"
Σελ.:160 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5771-12-6


Θέμα: "Αμερικανικό δοκίμιο"

Η Saidiya Hartman έχει παραγάγει τα τελευταία χρόνια ένα ευρύ έργο πολιτισμικής ιστορίας το οποίο επικεντρώνεται στη διερεύνηση– αυτού που η ίδια ονομάζει– μεταθανάτια ζωή της δουλείας στη σύγχρονη βορειοαμερικανική κοινωνία. Εστιάζει στις έννοιες του αρχείου, της άρνησης, της σιωπής, της αλλοπροσαλλότητας, του άσκεπτου και της μαυρότητας, μεταξύ άλλων. Τα τέσσερα κείμενα της παρούσας έκδοσης επιδιώκουν να μιλήσουν από κοινού για τις αρνήσεις και τις περιθωριοποίησεις που παράγουν ο φυλετικός και ο έμφυλος χαρακτήρας της συγκρότησης της ιστορίας, του αφηγήματος, του πολιτικού και της χειραφέτησης. «Η άγρια ιδέα που ζωντανεύει» αυτά τα κείμενα «είναι πως οι νεαρές μαύρες γυναίκες ήταν ριζοσπαστικές στοχάστριες που ακούραστα φαντάζονταν άλλους τρόπους για να ζουν και ποτέ δεν σταμάτησαν να αναλογίζονται με ποιους τρόπους ο κόσμος θα μπορούσε να υπάρξει αλλιώς».

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας