*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παρανοική και επανορθωτική ανάγνωση


Συγγραφή: ·Eve Kosofsky Sedgwick
Μετάφραση: ·Άρης Αναγνωστόπουλος
Επιμέλεια: ·Ilan Manouach
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Τοποβόρος Εκδόσεις Εξαρχείων"
Σελ.:64 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5771-15-7


Θέμα: "Αμερικανικό δοκίμιο"

Το τέταρτο κεφάλαιο από το βιβλίο της Eve Kossowski Sedgwick, Touching Feeling (2003), αποτελεί μέρος της έρευνάς της για πιθανά εργαλεία και τεχνικές σκέψης, δράσης και παιδαγωγικής που να αποφεύγουν τον δυϊσμό. Στο συγκεκριμένο κείμενο, Η Sedgwick υποστηρίζει ότι η σύγχρονη κριτική εμφορείται από μια ερμηνευτική της καχυποψίας, που ταυτίζεται πλέον με μια παρανοϊκή θεώρηση του κόσμου: «στα χέρια των στοχαστών μετά τον Φρόιντ, η παράνοια έχει πλέον ξεκάθαρα μετατραπεί από διάγνωση σε συνταγή. Σε έναν κόσμο που δεν χρειάζεται να είναι κανείς παρανοϊκός για να ανακαλύψει στοιχεία συστημικής καταπίεσης, οποιαδήποτε θεωρία εκκινεί από μια μη παρανοϊκή κριτική θέση, έχει καταλήξει να θεωρείται απλοϊκή, υποκριτική ή υποταγμένη. Δεν επιθυμώ να επαναφέρω τη χρήση του «παρανοϊκού» ως ένδειξη παθολογίας. Μου φαίνεται όμως μεγάλη απώλεια να θεωρείται η παρανοϊκή έρευνα ως συνεκτεινόμενη με την κριτική θεωρητική έρευνα, αντί να θεωρείται ως απλώς ένα είδος γνωσιακής/θυμικής θεωρητικής πρακτικής ανάμεσα σε άλλα, εναλλακτικά είδη.»

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας