*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι δημόσιες συνομωσίες του Μακιαβέλλι


Συγγραφή: ·James Martel
Μετάφραση: · Άκης Γαβριηλίδης
Επιμέλεια: ·Ilan Manouach
Έκδοση: Φεβρουάριος 2023 από "Τοποβόρος Εκδόσεις Εξαρχείων"
Σελ.:80 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5771-00-3


Θέμα: "Αμερικανικό δοκίμιο"

Μπορεί μία συνωμοσία να είναι λαϊκή-δημοκρατική, να οργανωθεί και να εκτελεστεί δημόσια, μπροστά στα μάτια και τα αυτιά όλων, και να πετύχει; Ο Μαρτέλ απαντά καταφατικά. Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι ο Μακιαβέλλι απαντά καταφατικά, και επιπλέον ότι δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα γι’ αυτό μέσα στα έργα του– τα πολιτικά, αλλά κυρίως τα θεατρικά. Το καλύτερο παράδειγμα όμως, λέει ο Μαρτέλ, το δίνει το ίδιο το έργο του Μακιαβέλλι με την ύπαρξή του. Ως δομή και ως χειρονομία, το έργο αυτό τελειοποιεί την ίδια ρητορική τακτική που εκτίθεται στον Μανδραγόρα και στην Κλιτία: την τακτική του «ανοιχτού μυστικού». Ο συγγραφέας διδάσκει πολιτική επιστήμη στο Σαν Φρανσίσκο. Έχει γράψει επτά βιβλία με θέματα μεταξύ άλλων τον Βάλτερ Μπένγιαμιν και τον Χομπς, ενώ συνεπιμελήθηκε μια έκδοση για την παράδοση της κριτικής αναρχικής αριστεράς με τίτλο How Not to Be Governed. Στο επίμετρο της έκδοσης επισυνάπτεται το οικείο κεφάλαιο από τις Διατριβές για την πρώτη δεκάδα του Τίτου Λίβιου σε νέα ελληνική μετάφραση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας