*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σμύρνη 1875. Εντυπώσεις μελωδιών

Ματ σε 2 υφέσεις


Έκδοση: Απρίλιος 2023 από "Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών - ΙΤΕ"
Σελ.:192 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-85195-4-1


Θέμα: "Μουσική"

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τρίγλωσση μουσική έκδοση (ελληνικά/αγγλικά/γαλλικά – βιβλίο με CD) του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΜΣ-ΙΤΕ) από το μουσικό συγκρότημα «Ματ σε 2 Υφέσεις». Τα μέλη του συγκροτήματος (Δημήτρης Βαρελόπουλος, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Σπυριδούλα Μπάκα, Γιάννης Τσιουλάκης, Κωστής Τσιουλάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Πέτρος Λαμπρίδης), προτείνουν νέα μια ανάγνωση στις καταγραφές τραγουδιών που ο γάλλος συνθέτης L.-A. Bourgault Ducoudray πραγματοποίησε το 1875 στη Σμύρνη και την Αθήνα, και εξέδωσε ένα χρόνο αργότερα στο βιβλίο Trente mélodies populaires de Grèce & d’ Orient. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι «Ματ σε 2 Υφέσεις» αναζητούν στα τραγούδια από τη Σμύρνη εκείνες τις Εντυπώσεις που εγγράφονται στην αντίληψη μιας ομάδας μουσικών οι οποίοι ζουν και δημιουργούν το 2022, σε διαφορετικές χώρες, εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, νέων πολέμων και νέων προσφυγικών κρίσεων, 100 χρόνια μετά από την προσφυγική κρίση του 1922. Γράφουν και ηχογραφούν, εξερευνώντας τις δυνατότητες μιας σύγχρονης προσέγγισης ατομικά και συλλογικά, με ερωτήματα που ακουμπούν στα ειδικά ακαδημαϊκά ερευνητικά ενδιαφέροντά τους. Το CD της έκδοσης περιέχει 12 επιλεγμένα τραγούδια από τις καταγραφές που έγιναν στη Σμύρνη, σε διασκευή, ενορχήστρωση και εκτέλεση από τους «Ματ σε 2 Υφέσεις».

Τραγούδια:
1. Απ’ τα μάτια σου τα μαύρα
2. Αυτός ο κόσμος είν’ Τουρκιά
3. Αν παιθάνω ρίψετέ με
4. Τα ματάκια σου τα μαύρα
5. Πέντε χρόνια περπατούσα
6. Κλάψετε μάτια, κλάψετε
7. Εις του κόσμου το ταξείδι
8. Άσπρη μου τριανταφυλλίτσα
9. Ένα πουλάκι την αυγήν
10. Ανάθεμά τον που ’βαλε σκάνδαλα
11. Εις ωραίον περιβόλι
12. Άιντε κοιμήσου κόρη μου
Αυτός ο κόσμος είν’ Τουρκιά (bonus track)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας