*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Υπολογιστική νέφους

Το μέλλον της υπολογιστικής


Συγγραφή: · Douglas E. Comer
Μετάφραση: ·Παναγιώτης Καναβός
Επιμέλεια: ·Παναγιώτης Παπαδημητρίου
Έκδοση: Απρίλιος 2023 από "Κλειδάριθμος"
Σελ.:352 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-645-376-2


Θέμα: "Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα"

Στο νέο του βιβλίο, που έχει ήδη ενταχθεί με επιτυχία στα πανεπιστήμια, ο κορυφαίος συγγραφέας Douglas E. Comer εισάγει τους αναγνώστες μεθοδικά και διεξοδικά στην υπολογιστική νέφους (cloud computing).

Το βιβλίο Υπολογιστική νέφους: Το μέλλον της υπολογιστικής επικεντρώνεται στις έννοιες και τις αρχές που διέπουν την υπολογιστική νέφους, παρά στα εμπορικά προϊόντα των παρόχων και προμηθευτών υπηρεσιών νέφους, και δίνει μια πλήρη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και την εξέλιξη της υπολογιστικής νέφους, τις υποδομές, την εικονικοποίηση, την αυτοματοποίηση και την ενορχήστρωση, καθώς και για τον σχεδιασμό λογισμικού εγγενούς στο νέφος.

Στο βιβλίο εξετάζονται αναλυτικά τόσο οι υλικές όσο και οι εικονικές εγκαταστάσεις των κέντρων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστικών συστημάτων (π.χ. διακομιστές, υπερεπόπτες, εικονικές μηχανές και περιέκτες), των δικτύων (π.χ. αρχιτεκτονική δικτύων φύλλων-κορμών, δίκτυα VLAN και VXLAN), και των μηχανισμών αποθήκευσης (π.χ. SAN, NAS και αποθήκευση αντικειμένων). Τα κεφάλαια που αφορούν την αυτοματοποίηση και την ενορχήστρωση καλύπτουν την εννοιολογική οργάνωση των συστημάτων που αναλαμβάνουν την αυτόματη διάθεση και κλιμάκωση του λογισμικού. Στα κεφάλαια σχετικά με το λογισμικό που είναι εγγενές στο νέφος καλύπτονται ο παραλληλισμός, οι μικροϋπηρεσίες, το μοντέλο MapReduce, ο σχεδιασμός λογισμικού βασισμένου σε ελεγκτές, και η υπολογιστική χωρίς διακομιστή. Το βιβλίο επικεντρώνεται μεν σε έννοιες και αρχές, αλλά επιστρατεύει στα παραδείγματά του διαδεδομένες τεχνολογίες όπως είναι οι περιέκτες Docker και το σύστημα Kubernetes. Τα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου εξηγούν τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στο νέφος, καθώς και τη χρήση μοντέλων τα οποία διευκολύνουν τον χειρισμό των ιδιαιτεροτήτων που ενέχει ο σχεδιασμός λογισμικού για το νέφος.

Σχεδιασμένο ως εγχειρίδιο για σπουδαστές και επαγγελματίες, το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές τεχνολογίας λογισμικού και επαγγελματίες μηχανικούς λογισμικού που θέλουν να κατανοήσουν την τεχνολογία του νέφους, αλλά και για υπεύθυνους εταιρικών τμημάτων πληροφορικής που θέλουν να μεταφέρουν τις υπολογιστικές υπηρεσίες των εταιρειών τους στο νέφος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας