*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκιαμαχίες

(Συλλογικό έργο)
Υπεύθυνος Σειράς: · Μάνος Σ. Στεφανίδης
Έκδοση: Ιούνιος 2023 από "Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε."
Σελ.:128 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-296-445-3


Θέμα: "Τέχνη" "Λευκώματα"

Το βιβλίο εξετάζει την αισθητική και την επίδραση του θεάτρου σκιών στην ελληνική ζωγραφική και παραθέτει έργα γνωστών καλλιτεχνών που ασχολήθηκαν με τον, αγαπητό σε όλους, Καραγκιόζη.

Τον πρόλογο της έκδοσης υπογράφει ο Επίτιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, θεατρολόγος, Βάλτερ Πούχνερ.
Σημαντικό είναι πως στο λεύκωμα παρουσιάζεται για πρώτη φορά το έργο του Μποστ για το θέατρο Σκιών, με τίτλο: «Το συμπόσιο του πασά». Το έργο γράφτηκε πιθανότατα το 1963 και παρέμεινε αδημοσίευτο και άγνωστο στο κοινό ως σήμερα. Στο έργο αυτό ο Μποστ, πρωτοποριακός για την εποχή του, ασχολείται και με έμφυλα ζητήματα, ιδιαίτερα με εκείνα που σχετίζονται με την κακοποίηση των γυναικών και τη σεξουαλική παρενόχληση.
Την εισαγωγή του έργου υπογράφει ο Διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, μεταφραστής και ηθοποιός, Κωνσταντίνος Κυριακού.

Στον τόμο συμμετέχουν με κείμενά τους: Βάλτερ Πούχνερ, «Το ελληνικό θέατρο σκιών Καραγκιόζης». Μάνος Στεφανίδης, «Σκιαμαχίες ή Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης». Κωνσταντίνος Κυριακού, «Τα Καραγκιοζοκολλητήρια του μποστικού Θεάτρου Σκιών». Μποστ, «Ο Καραγκιόζης βεζύρης, Το συμπόσιο του πασά»

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας