*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 14,85 €
Ο σοφός και ο μάγος
Συγγραφή: ·Philip Sergeant
Μετάφραση: ·Ιωάννης Τσαμαλής
Επιμέλεια: ·Χριστίνα Σαββανή
Έκδοση: Οκτώβριος 2023 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:140 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5761-05-9
Θέμα: "Βιογραφίες"
Μια αποκαλυπτική βιογραφία του πανεπιστήμονα και μάγου δρα Τζων Ντη, δημιουργού των "Κλειδιών του Ενώχ", της "Ιερογλυφικής Μονάδας", ο οποίος επηρέασε όσο κανένας το ρεύμα του Εσωτερισμού από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.
Ο δρ Τζων Ντη, ήταν, αδιαφιλονίκητα, μια περίπτωση πολυσχιδούς και περίπλοκης προσωπικότητας, αλλά με χαρακτήρα αδαμάντινο και με έμφυτη την περιέργεια για το πώς λειτουργεί ο κόσμος και ο άνθρωπος, ποια είναι τα όρια και ποιες οι δυνατότητές του.
Στην παρούσα σύντομη βιογραφία του Φίλιπ Σέρτζαντ, το πρώτο μέρος αποτελεί μια γενική επισκόπηση της ζωής του περίφημου σοφού δρα Τζων Ντη μέχρι την ημέρα που συναντιέται με τον μάγο Έντουαρντ Κέλι. Στο δεύτερο μέρος ο συγγραφέας επικεντρώνει στην περίοδο που, μαζί με τον Κέλι, επικοινωνούν σε τακτική βάση με τις οντότητες εκείνες που αναφέρονται στο ημερολόγιο του Ντη ως «άγγελοι», συνεργασία από την οποία προέκυψαν "Τα Κλειδιά του Ενώχ και το Κάλεσμα των Αιθέρων". Ένα έργο που επηρέασε όλο το δυτικό Εσωτερισμό αν και ο ρομαντισμός των δυτικών ταγμάτων δεν κατάφερε να το δει την προσέγγιση του δρα Τζων Ντη στην ολότητά της. Η επικοινωνία αυτή με τις άυλες οντότηες, βέβαια, δεν είναι το μόνο που συμβαίνει κατά το διάστημα αυτό, άσχετα αν μπορεί να αιχμαλωτίζει περισσότερο την προσοχή ή τη φαντασία μας. Ο Σέρτζαντ έχει επιτύχει να ισορροπήσει την εξέταση του μεταφυσικού κομματιού με αυτό της, πολλές φορές πεζής ή και καταθλιπτικής, καθημερινότητας.
Ο Ντη της ιστορίας δεν ήταν μία απλή ιδέα γεννημένη στο συλλογικό φαντασιακό, αλλά σύνθετος άνθρωπος, προικισμένος με πολλά χαρίσματα. Η μαγεία του ήταν η ίδια με αυτή των φυσικών φιλοσόφων της Αναγέννησης, η δε πίστη του ήταν ενταγμένη κι αυτή στο χριστιανικό πλαίσιο της εποχής του, με ορισμένες παραλλαγές, τις οποίες παρεμπιπτόντως ο ίδιος δεν τις θεωρούσε παρεκκλίσεις, η δε επιστήμη του και η ενασχόλησή του με την αλχημία πρέπει να εξεταστεί στο ίδιο πλαίσιο.