*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα οράματα της Σιμόν Μασσάρ


Συγγραφή: ·Bertolt Brecht · Lion Feuchtwanger
Μετάφραση: ·Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2024 από "Ταξιδευτής"
Σελ.:158 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-579-170-4


Θέμα: "Γερμανικά θεατρικά έργα "

Η Σιμόν Μασσάρ -η Ζαν ντ’ Αρκ του Bertolt Brecht από το 1940- είναι ένα μικρό κορίτσι από τη Γαλλία με γενναία, καλή καρδιά και αφελείς απόψεις για έναν όμορφο κόσμο, αλλά και μια παιδική αλλά ξεκάθαρη αποφασιστικότητα.
Η κοπέλα, παρά την παιδική της ηλικία, εργάζεται σαν ενήλικας στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που ανήκει στον κ. Σουπώ και στον λίγο ελεύθερο χρόνο της διαβάζει ένα βιβλίο: την ιστορία της «Παρθένας της Ορλεάνης».
Όταν τα γερμανικά φασιστικά τανκς πορεύονται στη Γαλλία και στους δρόμους της γενέτειράς της, του Saint Martin, οι πρόσφυγες του πολέμου προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους από τον ερχομό των κατακτητών.
Τότε η φαντασία της Σιμόν την οδηγεί 500 χρόνια πριν, όταν πάλι οι Γάλλοι ευγενείς πιστεύαν πως ο πόλεμος είναι χαμένη υπόθεση, ενώ ο λαός έπρεπε να σηκώσει τα βάρη του.
Γιατί το σήμερα να μην συγκρίνεται με τα ιστορικά γεγονότα πριν από 500 χρόνια; Για άλλη μια φορά υπάρχουν εχθροί στη χώρα, για άλλη μια φορά ο γαλλικός λαός βρίσκεται σε ανάγκη και κίνδυνο και για άλλη μια φορά υπάρχουν λίγοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση μέσω της διαφθοράς και της απληστίας.
Η νέα «Παρθένα της Ορλεάνης», η νέα Ζαν ντ’ Αρκ, προβάλλει και εμπνέει τους Γάλλους συμπατριώτες της. Οι φλόγες που ξεκινά η Σιμόν, στέκονται φάρος αντίστασης. Αντίστασης, τόσο ευπρόσδεκτης από τις πλατιές μάζες του γαλλικού λαού.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας