*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Rébétiko: Chants grecs des bas-fonds


Μετάφραση: ·Nicolas Pallier
Εικονογράφιση: · Χρόνης Μπότσογλου
Έκδοση: Μάιος 2024 από "Αιώρα"
Σελ.:200 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5369-89-7


Θέμα: "Μουσική" "Ρεμπέτικα τραγούδια"

Ας μιλήσουμε στους γαλλόφωνους επισκέπτες της χώρας μας για το σπουδαίο ρεμπέτικο τραγούδι και για την παρακαταθήκη του στην ελληνική κοινωνία και στο σύγχρονο πολιτισμό μας. Μόλις κυκλοφόρησε στα γαλλικά από τις Εκδόσεις Αιώρα το βιβλίο Ρεμπέτικα: Τραγούδια του ελληνικού υποκόσμου.
Το βιβλίο –που κυκλοφορεί ήδη στα αγγλικά– περιλαμβάνει εισαγωγή του δημοσιογράφου και ελληνιστή Michel Grodent, καθώς και κείμενα του μουσικολόγου Μάρκου Δραγούμη και του μουσικού και κριτικού Σάκη Παπαδημητρίου. Συμπεριλαμβάνονται επιπλέον οι στίχοι 60 περίπου τραγουδιών, στα ελληνικά και στα γαλλικά, 6 μουσικές παρτιτούρες και γλωσσάρι, ενώ τα σχέδια είναι του Χρόνη Μπότσογλου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας